Anul acesta, 2013 ati convocat adunarea generala in primul trimestru, asa cum prevede legea?
De atunci a trecut foarte putin timp si daca proprietarii voiau sa schimbe presedintele, sa aleaga alti membri in comitet..., o faceau cu aceasta ocazie.
Daca lucrurile sunt in regula in asociatia dumneavoastra, convocati membrii comitetului executiv intr-o sedinta, acum inainte de a pleca din tara. La aceasta sedinta anuntati ca plecati 2 luni si ca presedintele va prelua toate atributiunile presedintelui. Acestea sa fie consemnate in procesul verbal si sa-l semneze macar jumatate plus unul din membrii comitetului.
Daca fostul administrator sau oricare alt proprietar vor sa convoace adunarea generala o pot face conform legii. Discutati cu membrii comitetului ca acestia sa se prezinte la o eventuala adunare generala si acolo sa-si prezinte punctul de vedere.
Sigur ca daca adunarea generala este statutara (50%+1) poate lua hotararea de a alege alti membri in comitet, alt presedinte, alta comisie de cenzori cu votul majoritatii. De aceea este important ca vicepresedintele si ceilalti membri ai comitetuli sa participe, sa intocmeasca procesul verbal, sa consemneze daca adunare este statutara, sa faca propuneri, sa voteze s.a.m.d.
Dar, revin la prima intrebare, pentru ca nu este normal ca dupa 2-3 luni de la adunarea generala anuala din primul trimestru, proprietarii sa convoace iar adunarea generala daca nu s-a intamplat nimic deosebit, nimic iesit din comun.
va multumesc pt raspuns ...nu s a facut adunare generala pt ca nu au fost probl si nu am avut nici timpul necesar ,a trebuit sa punem gaze pe scara sa reparam liftul ,s a md intrucat fostul administrator nu a facut nimic,adunarea acum o cer pers care ocupa spatii commune in mod abuziv ,restantierii ,si pers care au fost sesizate ca nu sunt in regula cu constructii ilegale pe spatiu comun ....de la prima comvocare unde nu s a prezentat decit 10 ap au trecut mai mult de 10 zile ...vreau sa stiu ce am de facut ..eu nu predau numic pina nu ma intorc din concediu ,si tin sa precizez ca majoritatea nu doreste aceasta schimbare
Imi pare rau dar nu ati respectat legea. Ca presedinte trebuia sa convocati adunarea generala in primul trimestru al anului. Primaria aplica amenzi presedintelui de asociatie de minim 500 lei pentru neconvocarea adunarii generale anuale. Si trebuia sa o convocati cu atat mai mult cu cat aveti probleme in asociatie, asa cum spuneti: administratorul nu a facut nimic, unii ocupa abuziv spatiile comune, constructii ilegale...
Dumneavoastra, ca presedinte, cred ca nu aveti mai nimic de predat vicepresedintelui in afara de stampila asociatiei. Toate documentele trebuie sa fie in sediul asociatiei indiferent cine este presedinte, vicepresedinte, administrator... Banii sunt in contul bancar sau in casierie si nu la presedinte.
Spuneti ca "majoritatea" nu vor schimbarea presedintelui, dar nu aveti de unde sa stiti acest lucru daca nu ati convocat adunarea generala, daca nu ati creat cadrul in care aceasta majoritate sa-si spuna parerea.
Nu aveti un buget aprobat de adunarea generala, nu ati avut unde sa aduceti la cunostinta proprietarilor raportul comisiei de cenzori cu privire la activitate...
Nu prea va exprimati clar, dar inteleg ca totusi ati convocat o adunare generala canva si nu s-ar fi prezentat decat 10 proprietari. Asa se intampla in multe asociatii. Trebuia in maxim 10 zile sa reconvocati adunarea generala. La aceasta adunare reconvocata puteati sa discutati si sa luati hotarari indiferent de numarul celor prezenti. Asa puteati functiona legal, cu organe de conducere alese, cu buget aprobat, cu descarcare de gestiune, cu hotarari luate in adunarea generala pentru inchirierea legala a spatiilor comune...
nu avem problem in asociatie ,sunt 10 ap care doresc schimbarea ....a mai fost convocata o adunare generala in data de 31 mai dar nu s au prezentatmajoritatea....de atunci au trecut 11 zile ...mai au dreptul sa faca o alta AG in data de 13?restul majoritati nu doresc schimbarea pt ca au semnat un table nominal...eu chiar nu stiu ce sa fac ..am citit legea 230/2007 dar situatia la fata locului e alta
orsaia2006 a scris:
....a mai fost convocata o adunare generala in data de 31 mai dar nu s au prezentatmajoritatea....de atunci au trecut 11 zile ...mai au dreptul sa faca o alta AG in data de 13?
Legea 230:
Art. 24. - (1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari (jumătate plus unu) sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal.
(2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea generală va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări.