avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata orelor de noapte inclusa in salariu zilnic! E ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata orelor de noapte inclusa in salariu zilnic! E normal?

Buna ziua !
As vrea sa ma ajute cineva in legatura cu legislatia muncii mai exact sa inteleg si eu cum este cu plata orelor de noapte.
Sunt angajat ca sofer la o companie Daneza dar contractul meu de munca este facut pe Estonia si in acest contract exista un paragraf in care spune ca PLATA ORELOR DE NOAPTE ESTE INCLUSA IN SALARIU (sistemul este cam asa :sunt platit la zi cu diurna 32 de euro pe zi plus alti 28 de euro pentru ziua lucrata in contractul de munca este stipulata doar suma de 28 de euro pentru ziua lucrata si ca orele de noapte sunt incluse in acesti bani.) Eu unul nu consider ca este normal acest lucru avand in vedere ca majoritatea curselor se fac noaptea si din cate stiu in legislatia din Romania orele de noapte sunt calculate separat si daca muncesti ore de noapte esti platit mai mult. Specific ca lucrez pe comunitate cursele care le fac sunt in special pe Scandinavia,Germania,Olanda,Franta,Polonia etc.
Va rog sa ma sfatuiti.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
valigl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:09, 10 Iunie 2013
In tara, sporul pentru munca de noapte se acorda la salariu si nu este inclus in salariu.

C.i.m. cu ce angajator l-ati incheiat , strain sau roman?
angajatorul este o companie din danemarca care de fapt detine un grup de firme printre care si firma cu sediul in estonia unde am eu contractul.
suntem mai multe natii
Romanii , Bulgarii, Estonienii, suntem cu C.I.M pe estonia, Nemtii,Danezii,Suedezii (Care sunt foarte putini ) au contract pe Danemarca.
Eu de exemplu cu toate ca am contract pe estonia nu am fost in viata mea in aceasta tara, doar la ambasada Estoniei din Copenhaga pentru a mi face asigurare medicala.
Cred ca cel mai bine este sa va adresati Ambasadei României în Danemarca.
pe mine ma intereseaza daca acel paragraf cu plata orelor de noapte incluse in salariu este legala intr-o tara membra ue ? si daca e ilegala cum poate fi atacata
Noi nu va putem spune exact, intrucat legislatia daneza nu este cunoscuta in tara. De aceea, v-am indrumat sa va adresati Ambasadei Romaniei din danemarca.

Alte discuții în legătură

Stabilire in strainatate cu minor dupa divort kinga29 kinga29 Buna ziua, am o intrebare, am divortat in 2009, minorul mi-a fost incredintat prin hotarare definitiva si irevocabila. Program de vizita nu a fost stabilit in ... (vezi toată discuția)
impozitarea nerezidentilor escuiuliana escuiuliana Impozitarea Nerezidentilor, o probema spinoasa care se poate rezolva in 2 timpi si 3 miscari Daca am primit un contract pt. un job in Danemarca: cum se fac ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei romane a copilului cu mama cetatean roman Zawadi Zawadi Sunt cetatean roman care locuieste in Danemarca si care inca se afla in posesia unui buletin de identitate romanesc. Am un copil nascut in danemarca, al carui ... (vezi toată discuția)