avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributie somaj pentru concedii medicale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributie somaj pentru concedii medicale

Buna ziua

Va rog sa ma lamuriti daca pentru concediile medicale platite din FNUASS se retine somaj.
Stiu ca se retine doar pentru concediile medicale platite de unitate din fondul de salarii.
S-a schimbat ceva intre timp?
Daca se poate baza legala.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 12:47, 8 Martie 2009
Aplicati Legea nr 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 27. - (1) Angajatorii au obligatia de a retine si de a vira lunar contributia individuala la bugetul asigurarilor pentru somaj, a carei cota se aplica asupra bazei lunare de calcul, reprezentata de venitul brut realizat lunar, in situatia persoanelor asigurate obligatoriu, prin efectul legii, prevazute la art. 19.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica pe perioada in care raporturile de munca sau de serviciu ale persoanelor asigurate obligatoriu, prin efectul legii, prevazute la art. 19, sunt suspendate potrivit legii, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie somaj anne_david anne_david Buna ziua, Contribitia la somaj se aplica la salariul tarifar sau la venit brut realizat? Care este baza legala? (vezi toată discuția)
Concediu medical cili1959 cili1959 Buna ziua . Va rog frumos sa-mi spuneti daca se calculeaza si se vireaza contributie somaj (0.5%) pentru concediu medical platit din FNUASS .Va rog frumos ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca cu 2 ore/zi retaq retaq La CIM 2 ore /zi as dori sa stiu cum se completeaza in programul pentru somaj tipul de norma pentru ca acolo nu este specificat pentru program cu 2 ore/zi (vezi toată discuția)