avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Casa la tara fara numar CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Casa la tara fara numar CF

buna ziua. bunica mea are casa la tara de aporximativ. 30 ani pe care nu are nici un act. La primaria din comuna apare in registrul agricol cu casa de locuit dar intrebarea mea ar fi care sunt pasi de urmat pentru a intra in posesia actelor ce dovedesc existenta titlului de proprietate in caz de vanzare a bunului proprietatea bunicii.
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 09:25, 12 Iunie 2013
Exista zone in tara noastra (in special montane) in care regimul de carte funciara a aparut foarte tarziu, titlurile de proprietate nu exista si n-au cum sa fie emise pentru ca terenurile n-au fost ale statului, ci din mosi-stramosi lasate "zestre" copiilor, se treceau la "rol" si basta. Din acest motiv exista varianta vanzarilor in baza documentatiei cadastrale si a actelor emise de primarii, insotite de certificatul de sarcini de la BCF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am și eu o situație mai delicata.mi s-a eliberat ... Cameliadiac Cameliadiac Bună ziua, Am și eu o situație mai delicata.Mi s-a eliberat de către primărie un certificat de punere in posesie pe numele tatălui decedat în loc de ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla dacă un teren a fost vândut? MadalinaET MadalinaET Buna ziua, de curând am fost la primărie pentru a ma interesa de pământul agricol al bunicii mele pe care dorim sa îl vindem și am descoperit ca bunicul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)