avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesirea din tara cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesirea din tara cu copil minor

Sunt divortat de mai multi ani avand si un copil din acea casatorie. Bineinteles ca asa cum se intampla in majoritatea cazurilor custodia i-a revenit mamei. Relatia cu copilul meu este deosebita, practic folosindu-ma in totalitate de programul de vizitare cu toata opozitia mamei care a incercat din rasputeri sa nu permita strangerea legaturilor dintre noi. Tot odata am facut tot ce mi-a stat in putere pt bunastarea copilului meu dar totusi pana nu de mult nu am reusit sa-mi duc macar odata copilul intr-o vacata in afara tarii lovindu-ma tot timpul de refuzul practic nejustificat al mamei lui. Cu mari sacrificii si practic cumparand de la ea acest "privilegiu" am reusit sa o induplec sa-mi permita o scurta iesire din tara cu copilul. Pentru aceasta iesire a fost nevoie sa-i fac pasaport copilului. Mini-vacanta de o saptamana a fost minunata, insa dupa venitra in tara ea a refuzat din nou sa ne permita iesirea cu alte ocazii. Pasaportul copilului este la mine si vara trecuta in timp ce copilul se afla la mine conform sentintei judecatoresti am spus ca merita sa incerc si am plecat cu copilul in strainatate fara a avea acordul mamei (sunt casatorit si intrucat in pasaport nu sunt trecute numele parintilor si la vama nici nu s-a pus problema ca sotia mea nu ar fi mama lui). De atunci va dati seama ca am iesit de cate ori am avut ocazia bineinteles si beneficiand de complicitatea copilului care nu a suflat o vorba. Problema este ca la ultima iesire intr-o statiune din austria am dat nas in nas cu o verisoara a mamei copilului. Va dati seama ce a urmat din partea mamei..... Nu am avut inca nici o problema cu autoritatile, dar ma astept .... Intrebarea e simpla .....La ce as putea sa ma astept tinand cont ca nu poate fi vorba de o intelegere cu mama copilului care va face tot ce poate sa faca cat poate mai mult rau ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2009
bradutz, utilizator
Cel mai recent răspuns: bradutz , utilizator 09:07, 11 Martie 2009
Dupa ce 4 ani de zile m-am luptat din rasputeri sa-i ofer copilului o vacanta in afara tarii sa vada lucruri care nu-si inchipuia ca exista, lucruri care mama lui nu si le permitea sa i le ofere insa nici nu era dispusa sa-si lase propriul copil sa o faca doar pentru a-si satisface propriul orgoliu si a se razbuna pe tatal in cel mai meschin mod ... privandusi propriul copil de multe lucruri dintre care vacanta in strainatate este doar o mica parte nu pot sa am mustrari de constiinta .....am facut-o as face-o iar si iar si iar. Cat despre copil singurul lucru care am incercat sa il arat este ca pt mine si familia actuala este cel mai important, ii arat si i-am aratat ce inseamna in primul rand o familie iar rezultatele se vad ... pe toate planurile in sens bun.
Primavera1234 ... in foarte rare cazuri ar putea cineva sa iasa cu un copil din tara si sa nu se mai intoarca. Nu cred ca fostul sot ar alege sa mearga intr-o tara din lumea a 3 a sa locuiasca acolo, sau sa-si riste libertatea doar ca sa va ia copilul .... Incercati sa va intelegeti, incercati sa intelegeti ca asa cum el este copilul dumneavoastra este si copilul lui, datii voie sa-i arate copilului ca este tatal lui si chiar daca intre dumneavoastra exista poate ura sau cine stie ce alte sentimente nu le lasati sa transpara copilului este bine ca el sa stie ca are 2 parinti ... ca atunci cand a venit pe lume a venit din dragostea a doi oameni, si acei doi oameni toata acea dragoste i-o ofera lui si fac totul pt a fi fericit. Daca cineva o sa-mi asculte sfatul va simti, poate nu dintr-o data, dar va simti ca va disparea ostilitatea dintre cele doua parti si cel care va beneficia cel mai mult este exact copilul cel pe care amandoi pretindeti ca-l iubiti, cel mai nevinovat si totusi cel mai afectat.
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2009
bradutz, utilizator
Din luna decembrie 2008, legea s-a schimbat si minorii nu mai pot fi trecuti in pasaportul parintilor, ci vor avea pasaport individual. Nu mi se pare imposibil sa se obtina un al doilea pasaport de catre parintele caruia nu ii este incredintat copilul prin diferite mijloace...
Niciodata insa nu mi-am inchipuit ca politia de frontiera poate fi pacalita atat de usor. Nu mi-am imaginat niciodata un scenariu ca al dlui Bradutz! Iar daca nu as fi avut motive sa ma tem ca tatal ar fi capabil sa plece cu copilul din Romania in tara in care el s-a nascut, unde are parintii, nu as fi intrebat niciodata ce as putea face sa impiedic acest lucru!
Se poate cere interdictia prin politia de frontiera?
Se poate dar nu cred ca are vre-un efect .... daca iesi pe la granita cu ungaria unde deja este punct de trecere intracomunitar controlul este doar de rutina ... asa ca nu disperati in cel mai rau caz nu-i dati pasaportul tatalui .... pasaport fals nu cred ca ar face cineva sau ca ar risca cineva sa foloseasca .... eu inca cred ca traim intr-o lume civilizata chiar daca se numeste Romania. Oricum conteaza si varsta copilului. Daca copilul este suficient de mare si discutati cu el deschis sunt sigur ca este o masura mai mult decat suficienta de a va proteja

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui ana_bela ana_bela In cazul in care divortul a ramas definitiv si minorul a fost incredintat mamei, aceasta poate iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui, de exemplu intr-o ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in strainatate andrei_70 andrei_70 In urma divortului minorul a fost incredintat spre crestere si educare mamei, singura obligatie stabilita in favoarea tatalui fiind aceea de plata pensiei de ... (vezi toată discuția)