avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie minor in strainatate

In urma divortului minorul a fost incredintat spre crestere si educare mamei, singura obligatie stabilita in favoarea tatalui fiind aceea de plata pensiei de intretinere. Tatal contesta cuantumul pensiei si in urma apelului instanta stabileste un cuantum mai mic al pensiei de intretinere.

Intrebarea mea este legata de calatoria minorului in strainatate, in vacanta, cu mama. Minorul are nevoie pe langa pasaport si de declaratie din partea tatalui sau hotararea judecatoreasca prin care instanta incredinteaza minorul spre crestere si educare mamei, este suficienta?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:55, 28 Iulie 2016
Politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor - numai daca este insotit de o persoana fizica majora - in urmatoarele cazuri:
....
C. este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;
....
[ link extern ]
Deci nu am nevoie de declaratie din partea tatalui. E suficienta hotararea de divort.

Multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine!
pasaportul si hotararea definitiva din care sa rezulte ca doar mama are autoritate parinteasca asupra minorului sunt suficiente.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2016
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asta inseamna ca au custodie comuna? vali m vali m Buna ziua.Cineva din familia mea are o nedumerire.Are o fetita lasata in grija tatalui.In hotararea de divort scrie ca se incredinteaza spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Poate iesi un minor in strainatate fara acordul unui parinte? florinjalaboi florinjalaboi Sunt divortat din 2011 si fiica mi-a fost incredintata pentru crestere si educare,fosta sotie nu are niciun drept trecut in hotararea judecatoreasca,numai ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec din tara cu copiii Lili Sina Lili Sina Sunt o mama, in care Curtea de Apel Timisoara imi incredinteaza spre crestere si educare cei doi copii (17 si 12 ani), decizia fiind irevocabila, fara ca in ... (vezi toată discuția)