avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul zi lucrata sarbatoare legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul zi lucrata sarbatoare legala

buna ziua,
am nevoie de o parere la urmatoarea speta:
-un angajat are un salariu de 1000 net luna
-in luna mai sunt 21 zile lucratoare deci salariul e 1000 ron , insa a mai lucrat in cele 2 zile de sarbatori legale 01.05 si 06.05 .
cum se calculeaza cele 2 zile lucrate de sarbatori legale;
a) 1000/21=47 ron /zi+47+47=1094 ron
b)( 47 ron*100%)*2=188+1000=1188 ron
multumesc frumos .
dar in cazul in care munca se efectueaza in ture, cum se plateste, ca o zi normala sau dublu asa cum am calculat mai sus?
Se plateste, exact ca in situatia expusa mai sus.
Buna ziua,

dar in situatia in care cele 2 zilele lucrate de sarbatori legale se recupereaza in luna urmatoare ( ca zile libere platite) cum se calculeaza in luna curenta ? doar sporul de 100% ?

Multumesc
Numai in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Daca se acorda zile libere atunci nu se plateste niciun spor.
Multumesc. Deci spor se acorda numai pentru lucrul in zile de weekend, existand in acelasi timp obligatia de a acorda repausul saptamanal in alta zi din saptamana.

Alte discuții în legătură

Plata salariu in luni cu sarbatori legale sebi_hsa sebi_hsa Buna ziua, As dori sa-mi spuneti cum se calculeaza corect salariul intr-o luna care contine sarbatori legale. Mentionez ca nu s-a lucrat in zilele de ... (vezi toată discuția)
Spor pentru lucrul in zilele de repaus saptamanal miruna82 miruna82 Buna ziua, Societatea doreste ca incepand din aceasta luna o parte dintre angajati sa lucreze, prin rotatie, si in timpul weekendului, acordandu-se in ... (vezi toată discuția)
Sporuri munca de noapte,suplimentara si zilele libere/sarbatori legale alexandra24 alexandra24 Buna ziua,as vrea sa stiu daca le acord corect paznicilor sporurile de care beneficiaza.lucreaza de noapte,in ture si le acord 25% pentru munca de noapte din ... (vezi toată discuția)