avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Blocarea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Blocarea pensiei

Buna ziua.As dori sa -mi raspundeti daca se poate la urmatoarea intrebare;eu sant pensionata din anul 2010,luna feb.cu pensie la limita de varsta pe baza unui certificat de handicap accentuat.Certificatul este permanent,nerevizuibi.Am o vechime de 32de ani.,1luna si 12 zile pe decizia de pensionare.In luna mai mi-a fost blocata pensia,probabil pe motiv ca nu am fost la revizuire.Conform art.79 al.1lit.b nu trebuia sa mai fac acest lucru.Ce se poate face in acest caz?Va multumesc anticipat pt.raspuns.Cu multa stima.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:32, 11 Iunie 2013
Buna ziua,
Va trebui sa va prezentati la casa de pensii cu o cerere, un cupon vechi de pensie si actele de handicap permanent.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc pentru raspuns,dar as vrea sa intreb ce trebuie scris in cerere?.Dosarul meu cuprinde si acel certificat.Cu stima.
Din cele postate reiese ca:

Pensia este de limita de varsta conform legii 19/2000

Art. 47. - (1) Persoanele asigurate care au realizat un stagiu de cotizare in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat, in functie de gradul handicapului, beneficiaza de reducerea stagiilor de cotizare si a varstelor standard de pensionare prevazute in anexa nr. 3, astfel:

b) cu 10 ani, reducerea varstei standard de pensionare, daca au realizat cel putin doua treimi din stagiul complet de cotizare, pentru cei cu handicap accentuat;

Pensionarii de limita de varsta,nu mai sunt revizuiti.
Luati legatura cu casa locala,pentru a vedea care este motivul suspendarii(blocarii) platii pensiei.
1. - Uitati-va bine pe ultima decizie de pensionare: daca scrie ca este pensie prntru limita de varsta nu mai este nevoie sa va prezentati la revizuire.
- In acest caz este o greseala a Casei de Pensii care, in evidentele ei, nu v-a scos de la pensia de invaliditate si sa va treaca la pensia pentru limita de varsta.

2. Art.79 din Legea 263/2010 se refera la pensionarii de invaliditate nu la pensionarii de limita de varsta.

3. Trebuie sa mergeti la Casa de Pensii sa vi se explice despre ce este vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta, handicap preexistent calitatii de asigurat pensia pensia Buna ziua, Apreciez mult acest site si de aceea va rog sa ma ajuati. Am 55 de ani, sunt pensionata pentru invaliditate, gradul 3,revizuibila anual, am de ... (vezi toată discuția)
Pensionare - limita de varsta botezan50 botezan50 Buna ziua. Sunt nascuta in 15.11.1961 , din 2008 am certificate de handicap accentuat cod boala M16;Q65.(coxartroza bilaterala, displazie congenitala de ... (vezi toată discuția)
Cum se recalculeaza pensia la trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta? DanTM DanTM Pensionara pe caz de boala, are 12 ani de munca si 6 ani de pensie de boala, gradul 2 de handicap, nascuta in martie 1964. 1. Anii petrecuti in pensie de ... (vezi toată discuția)