avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... se poate da in judecata o banca pt o asigurare de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

se poate da in judecata o banca pt o asigurare de viata necompletata?

ok am facut o cerere de cont curent l-am primit odata cu un card si tot atunci mi sa propus si o asigurare gartuita pe 2 luni de viata incaz de accident

parte fun este ca mi-au dat certificatul cu numele meu semnatura lor si a mea restul nu a mai completat nimic
adica nr de inregistrare .....
data intrarii in vigoare.....

se pot da in judecata pt acesta faza?
am vrut sa o anulez si mi-au dat o cerere in care trebuia sa scriu nr de inregistrare a certificatului....cand m-am uitat pe el nimic....
Cel mai recent răspuns: Adelaida Fulea , Avocat 10:27, 11 Martie 2009
Contractul de asigurarea ar trebui sa fie in dublu exemppalr. Solicitati exemplarul celeilalte parti.
Ce semnifica "certificat" ?:hm:
Asigurarea inseamna POLITA ? Si daca este gratuita, ce pretentii aveti?V-au prejudiciat cu ceva?:confused:
Fiti mai explicit, va rog.
pai acea polita pe care scrie "certificat de asigurare / program Asigurarea ta in caz de accident" o sa o am gratuita 2 luni de zile dupa care mi se retrage din cont cate un euro in fiecare luna daca o vreau sa o pastrez

so pot sa ii dau in judecata?
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2009
in7heaven, utilizator
Cel mai bine ar fi daca dvs. ati depune contractul de asigurare, numit certificat/ polita, si ati solicita in scris completarea acestuia cu toate datele titularului de contract. de asemenea, cereti si clauzele contractuale, pentru a vedea in ce conditii firma de asigurari va fi obligata sa plateasca si cui, riscuri asigurate si evenimente excluse, etc.
Este fun atata timp cat nu s-a intamplat nimic, dar scopul incheierii unui astfel de contract e cel de protectie atat pentru banca cat si pentru dvs ori familie, in caz de deces.
Numai in situatia in care banca nu va raspunde unei astfel de solicitari, va puteti adresa instantei de judecata.
Daca este vorba de Citybank, puteti vedea cum trebuia sa arate cerificatul (dovada eliberata de banca in urma unei conventii cu un asigurator,care tine loc de polita pana la eliberarea ei) aici:
www.citybank.com/romania/citicards/pdf/card.pdf
Daca nu, cel putin puteti face comparatie cu ce aveti dv.

Alte discuții în legătură

Pot actiona in judecata firma de asugurari? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema si v-as ruga mult sa-mi dati un sfat Sunt asigurat RCA la o societatea X, societate care \"din burta\" ma ... (vezi toată discuția)
Carpatica asig X-treme X-treme Buna ziua, In legatura cu un dosar de dauna respins de Carapatica Asig , am si eu doua intrebari : 1. Se poate solicita o asa numita reconciliere catre ... (vezi toată discuția)
Credit cu polita de asigurare edigab edigab Buna ziua, am o problema, tatal meu a contractat un credit in 2006 la o banca Bancpost ulterior a fost sunat si i sa comunicat ca a fost incheiata o polita ... (vezi toată discuția)