avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... brevetare brand
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

brevetare brand

as dori sa incep o afacere, activitatea respectiva exista dar in forma in care vreau eu sa fac nu cred ca exista cum as putea sa o procedez sa nu fiu copiat?
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 18:14, 4 Mai 2009
Marca inregistrata este un nume, termen, simbol sau desen (ori o combinatie a acestora) menit sa individualizeze bunurile sau serviciile unui comerciant (sau ale unui grup de comercianti) si sa le diferentieze de cele ale concurentei fiind singurul mijloc de a cuceri si pastra clientela. Solicitati la OSIM inregistrarea marcii dvs.pentru protejarea produsului
Buna ziua,

mai intai dati mai multe detalii despre ce ati vrea sa faceti, pentru a stabili ce drept de proprietate intelectuala trebuie protejat (marca, design, model de utilitate, brevet de inventie).

Referitor la mesajul domnului consilier Sorin Susca, doresc sa va precizez ca inregistrarea marcii nu protejeaza produsele ci confera titularului un drept exclusiv de folosire a semnului (marcii) pentru produsele/serviciile desemnate in cererea de inregistrare.

forma produsului este protejata de design (L129/1992).

In concluzie va rog sa dati mai multe detalii referitoare cu ce vreti dvs. sa faceti (evident, detalii generale) pentru a putea identifica obiectul de PI ce necesita protectie

Cu stima
edipav
Buna ziua,

Sa inteleg ca daca desenez o caricatura si doresc sa ma asigur ca acea caricatura poate fi folosita doar de catre mine, in diverse scopuri, singura modalitate de a ma asigura ca sunt protejat este inregistrarea la Osim ? Dar daca este vorba de numele unui produs creat de catre mine si logoul acestuia (adica o caligrafie aparte si o combinatie particulara de culori) ? Tot este nevoie sa-l inregistrez la Osim. Nu exista o alternativa prin care pot sa asigur protectia ? Avand in vedere ca cei de la Osim au costuri destul de ridicate.

Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra !
OSIM-ul este singura institutie din tara care va poate proteja.Daca verificati site-ul OSIM veti constata ca taxele nu sunt atat de mari .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie comercializare produs cosmin_1010@yahoo.com cosmin_1010@yahoo.com Buna ziua! Va supun atentiei un subiect interesan legat de inregistrarea marcilor si interzicerea comercializarii unui produs. De aproximativ 2-3 ani se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare design vs. brevetare inventie ? MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua, In ce fel as putea proteja un produs (gen ghiozdan) pentru a nu fi copiat? Ma refer la modul in care acesta este construit astfel incat sa se ... (vezi toată discuția)
Marcã sau desen? - care este diferenþa? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, personal nu imi pot da bine seama de diferenta dintre marca si desen sau model industrial? Ma puteti ajuta cu 1,2 explicatii si un exemplu ... (vezi toată discuția)