avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte bebelusi pentru venitul in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte bebelusi pentru venitul in Romania

Putem venii in România doar cu Apostila pe certificatul de naștere al bebelusului si sa i facem acolo pasaport?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:02, 11 Iunie 2013
Nu se poate.
Trebuie sa mergeti la consulat, aveti doua variante: titlu de calatorie daca va grabiti (se elibereaza in maxim 2 zile si costa 65 de euro) sau pasaport insa e de durata: intai trebuie sa inscrieti certificatul de nastere si abia apoi va pot face pasaportul. Asta poate dura si doua luni.

Daca veniti cu titlu de calatorie sa stiti ca pentru a-i face pasaport copilului trebuie sa transcrieti certificatul de nastere la Starea civila de la locul de domiciliu ceea ce dureaza cam 30 de zile si abia apoi ii puteti depune actele pentru pasaport ca sa plecati inapoi, in caz ca asta doriti. Eliberarea pasaportului mai dureaza 2 saptamani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenia bebelusilor nascuti in germania din parinti romani Ecobici Ecobici Suntem de 3 Ani si 8 luni in Germania iar de 2 Ani si. 2 luni avem drept de muncä pe durata nedeterminata. Pe 1 Apr a venit pe lume fetita noastra iar peste 2 ... (vezi toată discuția)
Pasaport Alice 02 Alice 02 Buna ziua! Am o fetita de 2 luni sa nascut in uk si vreau sa ii fac pasaport romanesc,certificatul este britanic pe care l am tradus , dar intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- acte necesare venirii in tara cu minor ionela89 ionela89 am si eu o intrebare ce acte trebuie sa plec in tara cu fata mea.ea are doar certificat de nastere elen cu apostila de la haga.precizes sunt mama necasatorita ... (vezi toată discuția)