avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Leasing financiar sau operational
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Leasing financiar sau operational

Buna ziua.
Doresc sa achizitionez o masina (second-hand) ,valoarea masinii e de 18100 euro, in leasing.Masina va fi folosita in scopul de e aduce venit.Nu stiu ce sa aleg intre lesigul finanaciar si cel operational. Care din ele m-ar avantaja mai mult in cea ce priveste deductibilitatea chelt. si a tva-ului aferent facturilor primite.
Din cate am mai citit ,la leasingul operational se poate deduce in totalitate factura (fiind o chirie) iar la cel financiar se deduce doar dobanda ,chelt cu dif ce curs,tva.
Din punct de vedere contabil care leasing e mai avantajos?
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Leasing operational versus leasing financiar nicoletapasca10 nicoletapasca10 Buna ziua. Doresc sa achizitionez o masina (second-hand) ,valoarea masinii e de 18100 euro, in leasing.Masina va fi folosita in scopul de e aduce venit.Nu ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila leasing financiar ContSters86219 ContSters86219 va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila leasing financiar.(am achizitionat un autoturism in aprilie 2011) (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)