avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Leasing operational versus leasing financiar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Leasing operational versus leasing financiar

Buna ziua.
Doresc sa achizitionez o masina (second-hand) ,valoarea masinii e de 18100 euro, in leasing.Masina va fi folosita in scopul de e aduce venit.Nu stiu ce sa aleg intre lesigul finanaciar si cel operational. Care din ele m-ar avantaja mai mult in cea ce priveste deductibilitatea chelt. si a tva-ului aferent facturilor primite.
Din cate am mai citit ,la leasingul operational se poate deduce in totalitate factura (fiind o chirie) iar la cel financiar se deduce doar dobanda ,chelt cu dif ce curs,tva.
Din punct de vedere contabil care leasing e mai avantajos?
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Leasing financiar sau operational nicoletapasca10 nicoletapasca10 Buna ziua. Doresc sa achizitionez o masina (second-hand) ,valoarea masinii e de 18100 euro, in leasing.Masina va fi folosita in scopul de e aduce venit.Nu ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila leasing financiar ContSters86219 ContSters86219 va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila leasing financiar.(am achizitionat un autoturism in aprilie 2011) (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)