avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Repartizare excedent
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Repartizare excedent

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unei asociatii non-profit excedentul de la sf. anului se repartizeaza astfel 121=117? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 22:02, 12 Iunie 2013
Buna seara,

In conformitate cu punctul 191 alin.(6) din OMEF 1969/2007, inchiderea contului 121 se efectueaza la inceputul exercitiului financiar urmator celui pentru care se intocmesc situatiile financiare anuale.
Contul 121 apare cu soldul corespunzator in bilantul intocmit pentru exercitiul financiar la care se refera situatiile financiare anuale.

Repartizarea excedentului se realizeaza in conformitate in baza hotararii adunarii generale a ONG iar posibilele destinatii pentru repartizare pot fi rezerve, alte fonduri privind activitatile fara scop patrimonial sau rezultat nerepartizat in contul 117, fie pentru activitate economica, fie pentru activitate fara scop lucrativ.

Numai bine
In cazul in care nu avem o hotarare AGA,inreg.121=1171.01,in cazul activit. fara scop patrimonial,pt. a putea considera inchiderea de an terminata?Corect,sau trebuie avute in vedere si alte aspecte?Va multumesc pt. ajutor.
In opinia mea va trebui sa aveti oricum hotararea AGA pentru inregistrarea profitului nerepartizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere contabila Cristina Vasile Cristina Vasile Imi puteti spune daca in anul 2007 am avut pierdere contabila( ct.117), cand pot sa o acopar daca in 2008 am avut profit? La sf. anului 2008 sau la inceputul ... (vezi toată discuția)
Repartizarea profitului anului 2009 maricos maricos la sf anului 2009 am profit 1169 lei si am facut inregistrarea 129=117 1169 lei este bine si ce inregistrari trebuie sa mai fac cu privire la ... (vezi toată discuția)
Dividende claudiaP claudiaP Buna ziua, Care este suma care s epoate repartiz aca dividende la un SRL? Soldul contului 121 este SFC=52.126,19 lei, iar soldul contului este ... (vezi toată discuția)