avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anunt angajare pe internet, solicitare copie CI si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anunt angajare pe internet, solicitare copie CI si permis de conducere

Buna ziua ! In urma citirii unui anunt de angajare postat pe internet de catre o persoana fizica, am aplicat un c.v. in format electronic, ca orice roman care-si doreste un loc de munca...surpriza a venit insa cand am primit raspuns via mail in care mi se solicita copie scanata dupa C.I. si permis de conducere. Intrebarea mea este cat de legala este aceasta ''cerere'' din partea unei persoane ''fantoma'' si va redau mai jos raspunsul pe care l-am primit pe mail...''Dorim sa va instiintam ca ati fost selectat si in continuare va rugam sa ne transmiteti pe email copia scanata de buletin si permis auto. Va multumim'' X-(
Cel mai recent răspuns: conycony , utilizator 23:24, 13 Iunie 2013
daca o persoana fizica este angajatorul, nu va poate solicita aceste acte, fara a fi autorizat ca operator de date cu caracter personal. ii puteti cere dovada calitatii de operator.
Multumesc...am solicitat acest lucru dar se pare ca persoana respectiva nu are nimic de spus...:stunned:
Atentie mare cu copi chiar scanate dupa documente date la liber. Eu am facut o asemenea greseala. Am luat masuri de securitate si tot m-am trezit cu o cerere de la finante sa vin sa platesc impozitul la o masina pe care cica o achizitionasem cu cateva luni inainte. Si era o chitanta facuta pe numele meu pentru achizitionarea respectivei masini folosind o copie a CI. Noroc ca am putut dovedi usor ca era o frauda.
Multumesc pentru atentionare si oricum, nu aveam de cand sa trimit astfel de copii scanate. Mai ales ca nu mi-a raspuns la urmatorul mail, este de inteles ca nu erau intentii dintre cele mai serioase.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheierea contractelor de prestari servicii intre persoane juridice sub alta forma decat in original ! consultanta2015 consultanta2015 Buna ziua, Va rog sa ne sprijiniti daca se poate prin oferirea unor raspunsuri/clarificari pentru urmatoarea speta: Dorim sa stim daca se poate incheia ... (vezi toată discuția)
Acte masina furate liana vesa liana vesa buna seara ,va rog sa ma ajutati ,mi sau furat actele din masina:talonul,permisul,cartea tehnica a masini,rovigneta ce trbuie sa fac ,nu pot conduce fara acte ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractelor de prestari servicii intre persoane juridice sub alta forma decat in original consultanta2015 consultanta2015 Buna ziua, Va rog sa ne sprijiniti daca se poate prin oferirea unor raspunsuri/clarificari pentru urmatoarea speta: Dorim sa stim daca se poate incheia ... (vezi toată discuția)