Buna ziua ! In urma citirii unui anunt de angajare postat pe internet de catre o persoana fizica, am aplicat un c.v. in format electronic, ca orice roman care-si doreste un loc de munca...surpriza a venit insa cand am primit raspuns via mail in care mi se solicita copie scanata dupa C.I. si permis de conducere. Intrebarea mea este cat de legala este aceasta ''cerere'' din partea unei persoane ''fantoma'' si va redau mai jos raspunsul pe care l-am primit pe mail...''Dorim sa va instiintam ca ati fost selectat si in continuare va rugam sa ne transmiteti pe email copia scanata de buletin si permis auto. Va multumim'' X-(
daca o persoana fizica este angajatorul, nu va poate solicita aceste acte, fara a fi autorizat ca operator de date cu caracter personal. ii puteti cere dovada calitatii de operator.
Atentie mare cu copi chiar scanate dupa documente date la liber. Eu am facut o asemenea greseala. Am luat masuri de securitate si tot m-am trezit cu o cerere de la finante sa vin sa platesc impozitul la o masina pe care cica o achizitionasem cu cateva luni inainte. Si era o chitanta facuta pe numele meu pentru achizitionarea respectivei masini folosind o copie a CI. Noroc ca am putut dovedi usor ca era o frauda.
Multumesc pentru atentionare si oricum, nu aveam de cand sa trimit astfel de copii scanate. Mai ales ca nu mi-a raspuns la urmatorul mail, este de inteles ca nu erau intentii dintre cele mai serioase.
Acte masina furate
liana vesa
buna seara ,va rog sa ma ajutati ,mi sau furat actele din masina:talonul,permisul,cartea tehnica a masini,rovigneta ce trbuie sa fac ,nu pot conduce fara acte ... (vezi toată discuția)