avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Anulare incident de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Anulare incident de plata

Poate cineva sa ma ajute cu niste sfaturi in legatura cu o cerere de anulare incident de plata bancar. Mentionez ca s-a intrat in CIP prin CEC care nu a avut acoperire partiala, dar au mai fost ccecuri emise dar care au ajuns la banca ulterior acestei date, fiind si acestea refuzate (pe motiv ca fiind intrat in CIP nu mai aveai voie sa emiti cecuri).
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 14:54, 9 Martie 2009
Vedeti in Regulamentul nr. 1 din 23 februarie 2001privind organizarea si functionarea la Banca Nationala a României
a Centralei Incidentelor de Plati, Emitent: BANCA NA|IONALA A ROMANIEI, Publicat in M.OF. nr. 120 din 9 martie 2001,modificat, art.36-39 in speta.
Link: [ link extern ]
Multumesc doamna Florentina. Si pentru ziua de astazi...LA MULTI ANI, toate cele bune, iar viata sa va fie o vesnica primavara.
Care ar fi temeiul anularii incidentului de plata, ca nu m-am lamurit? Intr-adevar, sediul materiei este Regulamentul 1, dar nu ati indicat nici un motiv pentru anularea incidentului.
Conform art. 2 lit. c1 din regulament, tot incident de plata major este si refuzul partial de plata al filei CEC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cecuri refuzate kingmarica kingmarica 1.Sunt angajat la o societate comerciala si am semnat cecuri la plata inca in anul trecut in in vara.Am drept de semnatura dar nu sunt administratorul ... (vezi toată discuția)
Fila cec pierduta alina_pmi alina_pmi buna ziua am si eu o problema am eliberat o fila cec in alb (nu are nici beneficiarul trecut) unei firme cu care urma sa colaboram si firma respectiva ma tot ... (vezi toată discuția)
Incasare fila cec taie taie Buna ziua, Trebuie sa incasez o fila CEC si as vrea sa stiu daca, clientul nu are banii pentru fila CEC, cum as putea sa-mi recuperez banii, si daca ... (vezi toată discuția)