avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidare srl
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidare srl

Buna ziua, am fost asociata la o firma . iar sediul firmei este la mine acasa,
Din 2009 firma nu mai are activitate. iar in 2010 a fost declarata inactiva.
Am primit notificare de la un lichidator desemnat de recom, sa duc actele firmei in ternen de 5 zile
Nu am actele si nu sant administratorul sc , iar firma are datorii la banci , finante.
Ce se intampla daca nu trimit actele ? nu s-a mai depus balanta, bilant si nimic de fapt de 4 ani , srl nu are nici un bun nimic de lichidat numai datorii


Cel mai recent răspuns: rina68 , utilizator 15:56, 15 Iunie 2013
Daca nu depuneti actele contabile exista sanse sa vi se atraga raspunderea impreuna cu ceilalti asociati/administratori, pentru toate datoriile societatii.

faceti raspuns si mentionati unde sunt actele cotabile.
indicati care este administratorul. Dvs ca asociat neadministrator nu aveti obligatia de a pastra acte contabile.
A fost notificata pentru ca acolo este sediul firmei. Chiar daca administratorul este cel ce raspunde de tinerea registrelor in conformitate cu legea, asociatii raspund pentru tot ce face acesta, in temeiul regulilor mandatului. De aceea lipsa actelor contabile poate avea efecte si impotriva asociatilor.
Daca firma nu are decat datorii si nu mai are activitate, de ce nu apelati la serviciile unui lichidator, pentru a formula o cerere la Tribunal, in vederea deschiderii procedurii insolventei.
Atentie! Art. 27 din Lg. 85/2006 stipuleaza ca debitoarea este obligata sa solicite deschiderea procedurii insolventei, in termen de 30 de zile de la aparitia starii de insolventa, iar art. 143 spune ca constituie infractiunea de bancruta simpla, nedepunerea sau introducerea tardiva a acestei cereri, cu o perioada care depaseste 6 luni de la data prevazuta la art. 27. Daca doriti va pot ajuta sa formulati cererea de deschidere a procedurii insolventei si sa scapati legal de probleme, dar am nevoie sa luati legatura cu administratorul firmei, dansul trebuie sa semneze legal cererea de deschidere a procedurii insolventei(imi puteti trimite un mesaj privat si va raspund).
Va multumesc mult pentru raspuns si ajutor. Administratorul a luat legatura cu lichidatorul desemnat de orc , si incepe procedura de intrare n insolventa a firmei, din cate am inteles nefiind bunuri pe firma , si fiind firma inactiva din 2010 se vor sterge datoriile la finante si creditori,
Se poate asa ceva?

Alte discuții în legătură

Poate fi facut raspunzator? camaro camaro soc. are datorii de25oooron la stat,la care se adauga pen.15000ron ,nu mai sunt bunuri valoroase pe ea ,dar eu ca administrator nu mai sunt in firma de 7luni, ... (vezi toată discuția)
Declaratie de creanta depusa dupa termenul limita igna_florin igna_florin daca am depus o declaratie de creanta dupa trecerea termenului limita pentru depunerea cererilor de admitere a creantelor asupra averii debitoarei, ce pot ... (vezi toată discuția)
Buna seara , am si eu o intrebare. am o firma care am deschis-o ... mariodurlej mariodurlej Buna seara , am si eu o intrebare. Am o firma care am deschis-o din 2008 si nu a fost folosita niciodata ,pana in 2014 am depus bilanturile dupa plecand ... (vezi toată discuția)