avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - actualizare datorie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - actualizare datorie

Am de platit o creanta in urma unei sentinte judecatoresti, ma gasesc in procesul de executare silita. Executorul judecatoresc a actualizat suma de plata masiv la cererea creditorului. Dupa parerea mea abuziv, pentru ca in sentinta precizeaza suma de plata cu mentiunea "actualizata la data platii". Numai ca actualizarea sumei a fost facuta de cand s-a produs fapta. Dupa parerea mea abuziv.
Instiintarea cu majorarea am primit-o sub forma unui proces verbal.

Ce trebuie sa fac pentru a opri executarea silita si a recalcula suma: contestatie la executarea silita, contestatie la procesul verbal sau altceva?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 15:27, 11 Iunie 2013
Cred ca tot ceea ce trebuie sa faceti este sa intelegeti. Actulizarea se face incepand de la data producerii prejudiciului pana la data platii. Cred ca asta a facut executorul, asa e? Orice actualizare are o data de plecare si o data de sfarsit, pentru a se calcula suma actualizata. In sentinta e mentionata data finala, pentru ca, evident, cealalta se cunoaste.
In sentinta este mentionata data sentintei si suma de plata. Restul sunt interpretari. Am vazut si sentinte la care se specifica exact "de la data producerii prejudiciului". Altfel de unde putem sa stim daca suma calculata nu a fost actualizata.

M-ar interesa cei cai de atac mai am si daca pot opri executarea silita pana la clarificarea situatiei.
Domnule, sunteti liber sa incercati o contestatie la executare si o cerere de suspendare a executarii silite, pentru a stopa pe moment executarea.

Exista riscul sa vi se impute un onorariu de avocat, pentru partea adversa.

Nu conteaza daca e sau nu mentionat in sentinta momentul de la care se datoreaza dobanzi, important este ceea ce prevede legea. Din pacate pentru dvs, legea prevede ca de atunci au dreptul la dezdaunari reprezentate de actualizarea cu indicele de inflatie.
parerea mea este ca nu conteaza decat ceea ce e scris in sentinta civila nimic altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita prin poprire alindobromir alindobromir solicit si eu, un raspuns urgent, la urmatoarea speta: am avut un credit la un ifn asupra caruia s-a instituit executare silita prin porpire de catre un ... (vezi toată discuția)
Actualizarea prejudiciului cu inflatia si dobanda. rrocambole rrocambole In cazul unui proces penal partile civile au cerut repararea unui prejudiciu de 10.000 lei, la nivelul anului 2005 si actualizarea prejudiciului cu inflatia ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intirziere mahalean mahalean Penalitatile de intirziere la plata facturii pot depasi valoarea deditului principal daca acest lucru este prevazut in contract ? Acest lucru nu poate fi ... (vezi toată discuția)