Am de platit o creanta in urma unei sentinte judecatoresti, ma gasesc in procesul de executare silita. Executorul judecatoresc a actualizat suma de plata masiv la cererea creditorului. Dupa parerea mea abuziv, pentru ca in sentinta precizeaza suma de plata cu mentiunea "actualizata la data platii". Numai ca actualizarea sumei a fost facuta de cand s-a produs fapta. Dupa parerea mea abuziv.
Instiintarea cu majorarea am primit-o sub forma unui proces verbal.
Ce trebuie sa fac pentru a opri executarea silita si a recalcula suma: contestatie la executarea silita, contestatie la procesul verbal sau altceva?
Cred ca tot ceea ce trebuie sa faceti este sa intelegeti. Actulizarea se face incepand de la data producerii prejudiciului pana la data platii. Cred ca asta a facut executorul, asa e? Orice actualizare are o data de plecare si o data de sfarsit, pentru a se calcula suma actualizata. In sentinta e mentionata data finala, pentru ca, evident, cealalta se cunoaste.
In sentinta este mentionata data sentintei si suma de plata. Restul sunt interpretari. Am vazut si sentinte la care se specifica exact "de la data producerii prejudiciului". Altfel de unde putem sa stim daca suma calculata nu a fost actualizata.
M-ar interesa cei cai de atac mai am si daca pot opri executarea silita pana la clarificarea situatiei.
Domnule, sunteti liber sa incercati o contestatie la executare si o cerere de suspendare a executarii silite, pentru a stopa pe moment executarea.
Exista riscul sa vi se impute un onorariu de avocat, pentru partea adversa.
Nu conteaza daca e sau nu mentionat in sentinta momentul de la care se datoreaza dobanzi, important este ceea ce prevede legea. Din pacate pentru dvs, legea prevede ca de atunci au dreptul la dezdaunari reprezentate de actualizarea cu indicele de inflatie.