avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Reducere impozit cladiri 50%
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Reducere impozit cladiri 50%

Buna ziua.
Detin un restaurant pe Litoral.Aceasta functioneaza 6 luni pe an.
Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de prevederile art.285, alin.2 din Legea 571-Cod fiscal, art. care presupune o scutire cu 50% a impozitului datorat pentru cladirile situate pe malul Marii Negre si "detinute de persoane juridice si care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice pe o perioada de min. 6 luni intr-un an calendaristic".
Mentionez ca intreband acest lucru , functionarii consiliului local mi-au spus ca respectiva prevedere se refera doar la hotelieri.
In viziunea mea si activitatea de alimentatie publica este tot un serviciu turistic!
Daca raspunsul este afirmativ as dori sa stiu in ce conditii pot solicita recalcularea acestui impozit, in conditiile in care aceasta prevedere este aparuta in 2011 iar sumele pe care le-am platit ca si impozit inperioada scursa nu sunt neglijabile(pentru mine cel putin!)
Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:46, 12 Iunie 2013
Buna dimineata !
Aceata facilitate se acorda pentru serviciile turistice si de cazare si de asigurare a hranei, conform punctului 218 din normele metoidologice de aplicare ale art. 285, alin (2)

218. Prin servicii turistice în contextul art. 285 alin. (2) din Codul fiscal se înţelege numai combinaţia oricărora dintre activităţile: 5510 - Hoteluri, 552 - Campinguri şi alte facilităţi pentru cazare de scurtă durată, 5522 - Campinguri, inclusiv parcuri pentru rulote şi 5523 - Alte mijloace de cazare, pe de o parte, şi oricare dintre activităţile: 5530 - Restaurante, 5540 - Baruri, 5551 - Cantine, 5552 - Alte unităţi de preparare a hranei, pe de altă parte, astfel cum sunt prevăzute de Clasificarea activităţilor din economia naţională - CAEN,..."

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare în 2024? anacondrus anacondrus Buna ziua! Începând cu data de 1 ianuarie 2023, persoanele juridice române care desfăşoară activităţi corespunzătoare codurilor CAEN: 5510 - ... (vezi toată discuția)
Impozit specific ndeea ndeea Daca compania are inscrise in actul constitutiv ca activitati secundare, activitati corespunzatoare codurilor CAEN 5621 - ,,Activităţi de alimentaţie ... (vezi toată discuția)
Microintreprinderi Xabi Xabi Buna,as vrea sa aflu daca microintreprinderile platesc sau sunt exceptate de acest impozit specific...multumesc (vezi toată discuția)