avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptie credit de nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptie credit de nevoi personale

cum, cand si in ce conditii poate fi invocata prescriptia cu privire la un tert debitor?
Cred ca trebuie sa luati legatura direct cu un avocat.

In domeniul juridic, detaliul este cel ce conteaza!
va multumesc...un raspuns demn de un avocat (fara nici o ironie)
Prescriptia curge pentru fiecare rata in parte, chiar daca nu ati mai platit din 2006.
Daca e de exemplu, un credit pe 20 de ani, inca sunt in termen ratele.
Conteaza daca s-a declarat scadenta anticipata a creditului sau nu...daca da, termenul de prescriptie curge de la data declararii scadentei anticipate.
Notificarea de cesiune de creanta nu a fost transmisa debitorului? In aceasta situatie nu ii este opozabila. Dvs. ca si tert garant puteti invoca orice exceptie pe care o putea invoca debitorul principal, deci inclusiv prescriptia.
Totusi, prescriptia nu se invoca de sine statatoare intr-o actiune principala, ci doar ca mijloc de aparare impotriva pretentiilor creditorului atunci cand acesta incepe sa va execute silit sau va cheama in judecata.
Exista si posibilitatea sa se faca o actiune in constatarea intervenirii prescriptiei, dar e mai costititoare pentru ca trebuie platita taxa de timbru.
asteptati executarea si invocati pe cale de exceptie prescriptia, asa nu platiti nimic ca si taxa de timbru.
buna seara! revin cu o scurta intrebare. prescriptia intrerupta ( de o notificare, instiintare etc) se reia din momentul emiterii ei..sau din momentul primirii? va multumesc anticipat

doamna Persa, creditul era de nevoi personale, luat pe 3 ani..nu reiau ceea ce am scris anterior cu privire la nuante (fie si juridice). in final, o singura intrebare subzista: firma de recuperare, dupa notificari sporadice (firesc...cand se apropia termenul de prescriptie) in alt oras, unde aveam domiciliul cand am contractat creditul. Prin urmare, formal, am fost notificat de firma recuperatoare...insa nu la actuala adresa.
P.S.: ce inseamna scadenta anticipata?

multumesc jocandi caus...am studiat raspunsurile dvs la alte solicitari si (desi taioase) par a fi juste. o seara faina...astept cu interes raspunsurile dvs

prin urmare...firma de recuperare poate cere oricand, fie si dupa 6 ani, executarea silita? executorul accepta si doar cu titlul executoriu?

[folositi functia editeaza pt a completa/ corecta un mesaj, o puteti folosi timp de 30 de min]

Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Situatie termen prescriptie datorii bancare ii alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Revin cu acest topic (discutia initiala a fost sub numele Situatie termen prescriptie datorii bancare) intrucat as vrea sa stiu daca au intervenit ... (vezi toată discuția)
Prescriptie civil cu dosar penal legat de credit nevoi personale seppuku seppuku Buna seara! In iunie 2003, la insistentele sefului meu de la firma unde lucram, am luat un credit de nevoi personale pentru redresarea firmei. Seful a incheiat ... (vezi toată discuția)
Executare silita, sume poprite nevirate creditorului de catre executor LUCAT LUCAT Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema.Am un credit neplatit la timp. Banca creditoare a introdus actiune la instanta, s-a emis hotarare definitiva de ... (vezi toată discuția)