avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restante credite bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restante credite bancare

Buna seara..tatal meu a contractat un credit de nevoi personale in urma cu 2 ani..din motive financiare a inceput sa aiba restante la credit si au venit acasa scrisori de la firme recuperatoare..intrebarea mea este:daca tatal a decedat ce se intampla cu restantele respective si cu creditul?va multumesc ptr raspunsuri..
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:51, 12 Iunie 2013
Vor fi platite de mostenitori.

Adica de cei ce au acceptat succesiunea in mod expres sau tacit.
Si cam ce proceduri ar fi de urmat ptr aceasta?intreb asta ptr ca nu mi se pare corect ca urmasii decedatului sa plateasca creditul contractat de acesta..
Corect, legal si moral asa este...cei care mostenesc averea defunctului ii preiau si datoria. Totusi, pentru a nu ingreuna situatia mostenitorilor legiuitorul limiteaza raspunderea pentru datoriile defunctului la activul ( bunurile) succesiunii.
Astfel, daca v-a lasat o avere de 20.000 de lei si un credit de 15.000 lei raspundeti pentru toata datoria, daca din contra nu v-a lasat o valoare care sa acopere datoria, raspundeti doar in limita a ceea ce ati primit mostenire.
Procedurile constau in dezbaterea notariala a succesiunii.
Important este sa verificati daca nu cumva creditul avea o asigurare pentru riscul de deces, caz in care datoria ar fi trebuit platita de firma de asigurari si nu de mostenitori.
Domnule mariustec, vi se pare normal sa mosteniti? Evident, veti zice da. Daca mosteniti bunurile defunctului, ii mosteniti odata cu ele si datoriile. Daca nu va lasa niciun bun, nu va lasa nici datoria.
Veti mosteni datorii numai in limita valorii activelor mostenite, nu mai mult, nu mai putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Card de credit sonigeanina sonigeanina Buna ziua Va multumesc din suflet pentru ceea ce faceti si ma bucur foarte mult ca am gasit in sfirsit un ajutor.Am si eu o mare problema cu EOS KSI.In urma ... (vezi toată discuția)
Se mostenesc creantele de la parintele defunct...??? dragos32 dragos32 Buna seara, Va rog f mult sa ma lamuriti si pe mine asupra urmatorului aspect: Mama mea, care.... din nefericire, a decedat acum cateva saptamani, avea ... (vezi toată discuția)