avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare despre donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare despre donatie

Buna ziua!
As vrea sa stiu ce trebuie facut si ce acte trebuie ca unul dintre soti sa treaca partea lui dintr-un contract vanzare-cumparare celuilalt si astfel sa fie unicu proprieter al actului.Va multumesc si va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 12:43, 12 Iunie 2013
Proprietar al actului sau al casei ? :)
De ce vreti sa faceti asta ?
Al casei si tot ce cuprinde actul in sine.Sotul doreste sa-mi treaca partea lui mie pentru ca este bolnav si nu doreste sa vine altcineva la mostenire.
daca imobilul este achizitionat in timpul casatoriei si sunteti casatoriti sub regimul matrimonial al comunitatii legale cand bunul este in devalmasie nu se poate vinde.
Altcineva, cine vine la mostenire ?
Daca la mostenire nu vin mostenitori rezervatari, v-ar putea face un testament sau intr-adevar, sa va doneze.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Deci sa inteleg ca sotul nu-mi poate trece partea lui mie?Casa este facuta impreuna iar noi suntem casatoriti de 30 de ani.

Alte discuții în legătură

Donatie catre mostenitor mariusdd mariusdd Buna ziua, Parintii sotiei mele detin un apartament impreuna(actul este pe numele amundorura). As dori sa stiu daca ar fi posibila cedarea(donarea)partii ... (vezi toată discuția)
Donatie teren agricol de la o matusa cyan cyan am o matusa care vrea sa doneze mie si unui var de al meu 2 ha de teren agricol , cate 1 ha fiecaruia. matusa nu a fost casatorita si nici nu a avut ... (vezi toată discuția)
Protectie sot supravietuitor Lisa30 Lisa30 Buna ziua, Exista vreun act legal care poate fi incheiat intre 2 soti, astfel incat la decesul unuia dintre ei, apartamentul (proprietate comuna) sa treaca ... (vezi toată discuția)