avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Protectie sot supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Protectie sot supravietuitor

Buna ziua,
Exista vreun act legal care poate fi incheiat intre 2 soti, astfel incat la decesul unuia dintre ei, apartamentul (proprietate comuna) sa treaca integral in proprietatea sotului supravietuitor? Mentionez ca aceasta este singura proprietate a celor 2 soti.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 16:12, 6 Octombrie 2016
Poate trece de drept in proprietatea sotului supravietuitor daca nu sunt mostenitori rezervatari(descendenti si ascendenti privilegiati)
Cum sa treaca de drept ?! daca nu exista descendeti si ascendenti pot fi frati surori ...sotul supravietuitor vine in concurs la mostenire cu cele 4 clase de mostenitori legali.
Daca nu exista mostenitori rezervatari adica copii si parinti sa faceti un testament autentic la notar prin care fiecare dintre soti, separat adica doua testamente, sa instituie pe celalalt legatar universal.
Exista mostenitori rezervatari. In aceasta situatie cum ar putea fi protejat sotul supravietuitor?
Nu prea se poate decat ca el va ramane cu cota cea mai mare din bunurile comune....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)
Cuantumul liberalitatilor permise in testament monicaminica monicaminica Buna ziua! Intrebarea mea : care este procentul maxim din mostenire, lasat prin testament, care poate fi atribuit unei persoane fara grad de rudenie, in ... (vezi toată discuția)
Fara mostenitori getvoi getvoi Buna ziua!Eu si sotul meu suntem casatoriti de 30 de ani si suntem coproprietarii unui apartament si nu avem copii.In cazul in care ar ramane unul singur in ... (vezi toată discuția)