avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot beneficia de pensie pe caz de boala?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot beneficia de pensie pe caz de boala?

Buna ziua.Am 46 de ani cu vechime in munca.Am avut Hepatita B(acum e in stadiu nedetectabil),in urma cu 3 ani interventie de histerectomie totala,sunt in supraveghere medicala pentru noduli mamari,am osteopenie la soldul stang,vertebra L5 tasata,disc vertebral deplasat la nivelul C5-C6.Mentionez ca lucrez dar imi este foarte greu deoarece nu reusesc sa ridic greutati fara dureri abdominale si la nivelul coloanei.Pot beneficia de pensie de invaliditate?Va rog sa imi dati niste sfaturi.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:53, 12 Iunie 2013
1. - Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor hotari asta.
- Pensionarea pentru invaliditate nu mai este conditionata de un anumit stagiu de cotizare in functie de varsta.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

3. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala.

4. - Trimiterea catre medical specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

Va multumesc frumos pentru raspuns.Probabil voi trebui sa schimb medicul de familie deoarece,cand i-am pus aceeasi intrebare ca cea afisata aici mi-a raspuns ca si dansa are de toate bolile si nu se pensioneaza pe caz de boala.Si a citit razand ironic recomandarea chirurgului de a nu ridica mai mult de 2 kg. pentru a evita pericolul unei noi interventii abdominale si pe cea a ortopedului care a scris "risc ridicat de fractura a soldului".
1. Medicul de familie nu risca nimic daca va trimite la medicul specialist, deoarece acesta este cel care face propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate.

2. Medicul de familie nu are competente de a stabili gradul de invaliditate.

3. Insistati sa va dea trimitere la medicul specialist, daca nu va da incercati sa mergeti fara trimitere dar va trebui, cred, sa platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate ispa ispa Buna ziua, am rugamintea daca imi puteti spune in conditiile in care din ianuarie 2011 pe baza analizelor medicale specifice am fost diagnosticata cu diferite ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate ContSters192068 ContSters192068 POT FI PENSIONAT PE CAZ DE BOALA ??? ...Varsta 57 ani.Ani lucrati=32 cu contributie la stat.Operat de 2 ori,L4/L5...si de un an operat L1/L2...( nu am ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si pensie de invaliditate vali67 vali67 buna ziua sunt operata din 23 04 2012 de tumora renala dreapta prin extirpare de rinichi si uretra dreapta,fiind incadrata la concediul medical la codul 14 ... (vezi toată discuția)