avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Buna ziua, am rugamintea daca imi puteti spune in conditiile in care din ianuarie 2011 pe baza analizelor medicale specifice am fost diagnosticata cu diferite probleme de demineralizare a oaselor probabil din nastere anul 1971 si ca istoric medical ar fi :
in anul 2001 - operata gonaartoza genunchiul stang - dar diagnosticul este si astazi valabil pentru piciorul drept - neoperat inca
in anul 2011 - ianuarie - diagnosticata cu sindrom de tunel carpiam bilateral - operat chirurgical la mana stanga doar (dar fiind inca prezente durerea si amorteala mainii operate nu numai la cea dreapta neoperata - mi s-a spus ca am sindrom tunel carpian recidivant la mana operata) - si ca sa nu mai stau la calculator mai mult de 30 minute si pauze 1 ora;
in anul 2011 - luna martie - operata chirugical sponsilolistezis L5 - S1 grad 2 cu deplasare de 2,8 cm, operatia reusita cu suruburi si cusca de titan - dar avand in vedere cum a zis dr neurochirug ca nu stim de cati ani era fractura si cat timp a stat compresia pe maduva va mai dura pana imi vor disparea durerile sold sau picior si amortelile si ca sa nu mai stau la calculatormai deloc si sa nu imi lipseasca inotul toata viata.
in anul 2011 - luna mai - operata chirugie non invaziva de protruzie discala C3-C4-C5-C6, la C5-C6 inca mai exista protruzie dar fara compresie mare, in schimb sunt doua chisturi osoase la C7-T1 imbinarea coloanei cervicale cu toracale care cresc odata cu varsta si compreseaza nervii dand amorteli brate si dureri maini.Problemele la cervicala sunt se pare datorita cifozei dorsale care e din nastere. si ma rog mai sunt poate si combinate cu scolioza prezenta poate tot de atunci , nestiuta si netratata pana la 40 de ani cand le-am descoperit pe toate.
Va multumesc
Cu deosebit respect
Oana Geanta
- mai sunt prezente
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:22, 15 Mai 2012
1. - Ati uitat sa puneti intrebarea dar o banuiesc.
- Puteti sa beneficiati de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor hotari asta.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

3. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala.

4. - Trimiterea catre medical specialist v-o da medicul de familie.
- Asadar incepeti cu medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Iuliana Bohîlțeanu Iuliana Bohîlțeanu Buna ziua!In urma unor dureri ,amorteli ,arsuri la nivelul mâinilor și degetelor atat pe timpul zilei dar mai ales pe timpul noptii am fost diagnosticata in ... (vezi toată discuția)
Pensie si indemnizatie de handicap kandurmimi kandurmimi buna,,am 59 ani ,sunt pensionarta de boala gr 2,din 1989,cu diagn.astm bronsic,paralizie de plex branhial drept,am 4 operatii,hernie abdominale,extiparea ... (vezi toată discuția)
Boala profesionala Mara M Mara M Buna ziua,e corecta legea pentru cercetarea bolii profesionale, in urma cu doi ani?Cred ca e impotriva omului care a muncit din greu.Daca am lucrat aproape 27 ... (vezi toată discuția)