avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie si indemnizatie de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie si indemnizatie de handicap

buna,,am 59 ani ,sunt pensionarta de boala gr 2,din 1989,cu diagn.astm bronsic,paralizie de plex branhial drept,am 4 operatii,hernie abdominale,extiparea uterului (total),glanda salivara, fractura deschisa si operata piciorul drept,calcificari madulara,cervical c5-c6,,displazie de sold drept

-piciorul drept este mai scurt cu 3cm)

,si hipoacuzie neurosenzuala bilaterala medie de70 dedecibels la urechea dreapta si 65 de decibells la urechea stanga, folosesc proteza auditiva,
Acum de la 1 iulie intru in pensie de limita de vasrta.Asi vrea sa stiu daca ma incadrez pentru pensie de handicap(certificat de handicap),am dreptul la pensie de handicap.
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:39, 11 Iunie 2013
Se poate cumula pensia de invaliditate,cu indemnizatia de handicap.

Adresati-va Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate ispa ispa Buna ziua, am rugamintea daca imi puteti spune in conditiile in care din ianuarie 2011 pe baza analizelor medicale specifice am fost diagnosticata cu diferite ... (vezi toată discuția)
Legea pensionarii ioo.margareta ioo.margareta buna ziua, asi vrea sa stiu cand pot iesit la pensie normala precizezi ca sunt in pensie de boala gradul doi din 1 octombrie 1989 cu diagnostic ;astm ... (vezi toată discuția)
Invaliditate gr.3 fox6200 fox6200 Buna ziua.Am 40 de ani,am facut operatie de necroza cap femural care nu a reusit si am ramas si cu pareza si paralizie picior drept.Dar sa va spun exact ... (vezi toată discuția)