avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atac la testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atac la testament

Eu si sotia mea am mostenit prin testament, de la tatal ei, imobilul in care am locuit impreuna cu acesta timp de 20 de ani.
Mentionez ca socrul meu era unicul proprietar al imobilului in cauza, intrucat la dezbaterea succesiunii dupa soacra mea, atat sotia mea cat si sora ei au renuntat in favoarea lui.
Socrul meu a decedat acum un an. Tot atunci, eu si sotia am fost la notar pentru intrarea in posesie. Sora sotiei mele nu a dat niciun semn, pana acum, ca ar accepta sau ar renunta la rezerva ei.
Intrebarea mea este: mai are sora sotiei mele dreptul de a ataca testamentul, daca pana acum nu a intreprins nicio actiune in acest sens?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:06, 8 Martie 2009
Reductiunea testamentara poate fi ceruta de mostenitorii rezervatari intr-un termende 3 ani de la data deschiderii succesiunii. Sora sotiei d-voastra fiind mostenitoare rezervatara, poate solicita acest lucru in termenul aratat.

av Zaharia F.
Reducţiunea poate fi cerută, e adevărat, dar numai dacă cel care o invocă a acceptat succesiunea în termenul de 6 luni de la data decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament autentic - potential mostenitor in strainatate misupatrik misupatrik Va salut! Imi puteti spune va rog ce se intimpla daca sotia are testament (teren) de la tatal ei, iar sora ei locuieste in strainatate. Nu este vorba sa nu ... (vezi toată discuția)
Testament kywy kywy inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)
Cota rezervatarului grobianu grobianu Lamuriti-ma, va rog, in urmatoarele probleme: - tatal meu vrea sa-mi lase mie si sotiei mele, prin testament, toata averea sa (casa si pamantul aferent).; - ... (vezi toată discuția)