avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere

o cunostinta de a mea a inchiriat o garsoniera cu contract de inchiriere simplu fara clauza de reziliere,pe contract scriind doar inventarul din garsoniera si suma ce insemna chiria platita in fiecare luna.dupa ce a expirat contractul amicul meu a prelungit inca un an dar in locul lui a semnat sotia,problema este ca nu au mai stat decat cateva luni si au plecat deoarece conditiile erau jalnice adica mucegai igrasie datorii foarte mari ale asociatiei fara apa calda fara caldura etc...proprietarul a promis in multe randuri ca va remedia problemele aparute dar nu a facut facut nimic chiriasul cand a plecat a ramas cu o restanta in jur de 350 lei la cheltuieli dar si cu o paguba de 2700 de investitie in mobila si zugravit deorece proprietarul a promis ca ii da banii inapoi si nu sa intampl;at asta.chiria era platita intr.un cont bancar si cateodatadirect in mana proprietarului .acum proprietarul ii cere amicului meu o datorie de circa 1500 de lei cum ca nu ar fi platit chiria si cheltuieli de intretinere pe cateva luni ceea ce nu este adevarat,si l,a amenintat cu judecata.dar tot proprietarul refuza sa plateasca datoriade 2700 de lei catre chirias mentionez ca toata mobila noua cum,parata de chirias a ramas acolo proprietarul mintind ca aruncat, si refuza sa o plateasca .cum se poate sa ii impute prietenului meu o datorie care e mult mai mare decat in realitate si el s a nu plateasca restanta lui,proprietarul se bazeaza mult pe faptul ca in lunile cand a luat chiria personal chiriasul nu poate demonstra ca ia dat banii,e cuvantul unuia impotriva celuilalt.?cum se poate rezolva?

Alte discuții în legătură

Formarea mucegaiului ar trebui rezolvata de chirias? 22dorin 22dorin Am stat intr-un apartament in chirie 2 ani de zile si cateva luni. In primul an am avut contract de inchiriere, dar cand acesta a expirat proprietarul nu ne-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie chirie - nu am locuit acolo deloc Bontys Bontys Buna ziua, ma confrunt cu o situatie care imi zdruncina increderea in oameni, iata despre ce, este vorba: Acum o luna de zile, adica in data de ... (vezi toată discuția)
Chiriasi rau-platnici tammy tammy Proprietarul inchiriaza o garsoniera in iulie 2012, doar in baza unui acord verbal, emitand doar un inscris de mana din care rezulta ca a primit de la ... (vezi toată discuția)