avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Preluare rate credit cu ipoteca prin conventie civila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Preluare rate credit cu ipoteca prin conventie civila

Buna ziua,
Am un credit de nevoi personale cu ipoteca. Din cauza faptului ca nu mai pot achita ratele am hotarat sa vand imobilul ipotecat, bineinteles cu acordul bancii.Nu au fost prea multi doritori.In schimb a aparut o familie care doreste sa preia plata ratelor printr-o conventie civila si incheierea unui antecontract la notariat, urmand ca la rambursarea integrala a creditului sa devina proprietari.
Intrebarea mea este daca este posibil asa ceva sau este un gen nou de escrocherie.
Si daca este posibil, ce riscuri ar fi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:05, 12 Iunie 2013
Este posibil orice. Teoretic tranzactia nu e una frauduloasa. Daca banca nu isi exprima acordul, nu e opozabila bancii si fata de banca sunteti in continuare debitoare dvs si nu ei. Sa le cereti sa va garanteze cumva platile , de ex sa incheie si o fidejusiune, in asa fel incat sa ii puteti trage la raspundere daca nu isi respecta obligatiile de plata. altfel, stau gratis in apartamentul dvs.
se poate face actul doar cu acordul bancii. consultati un notar si va lamuriti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act notarial la credit Dragos1989 Dragos1989 Buna ziua! Vreau sa fac un credit la banca, dar din cauza salariului mic din acte nu pot obtine acest imprumut. De aceea unchiul meu este dispus sa ma ajute, ... (vezi toată discuția)
Exista posib. vanzarii in rate a unui apt. ipotecat? ella2012 ella2012 Buna ziua, In cazul in care iti gasesti cumparator pentru un apartament ipotecat, dar acesta iti poate achita suma respectiva( care acopera valoarea ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil achizitionat prin credit ipotecar ContSters60018 ContSters60018 Buna ziua. Recent am achizitionat o casa si terenul aferent prin credit ipotecar. As vrea sa stiu daca (si daca da, cat de usor ar fi) as putea la un moment ... (vezi toată discuția)