Daca nu ne-am inscris in termenul prevazut pt. masa credala cum as mai putea sa fac asta ?
Mentionez ca inca nu s-a declarat falimentul, firma este in procedura insolventei.
Deoarece intrebarea are prea putine elemente nu pot decat sa va citez din lege; astfel daca adm judiciar/lichidatorul nu va notifica , nu publica notificare intr-un ziar de larga circulatie si in buletinul procedurilor de insolventa atunci puteti invoca exceptia prevazuta de :
Art. 76. - (1) Cu excepţia cazului în care notificarea deschiderii procedurii s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor art. 7, titularul de creanţe anterioare deschiderii procedurii, care nu depune cererea de admitere a creanţelor până la expirarea termenului prevăzut la art. 62 alin. (1) lit. b), este decăzut, cât priveşte creanţele respective, din următoarele drepturi:
1. dreptul de a participa şi de a vota în cadrul adunării generale a creditorilor;
2. dreptul de a participa la distribuirile de sume în cadrul reorganizării şi falimentului;
3. dreptul de a-şi realiza creanţele împotriva debitorului sau a membrilor ori asociaţilor cu răspundere nelimitată ai persoanei juridice debitoare, ulterior închiderii procedurii, sub rezerva ca debitorul să nu fi fost condamnat pentru bancrută simplă sau frauduloasă ori să nu i se fi stabilit răspunderea pentru efectuarea de plăţi ori transferuri frauduloase.
am nevoie de un sfat
am primit o notificare prin care suntem anuntati ca s-a deschis procedura de insolventa asupara unui debitor
eu am un bilet la ordin de sc in insolventa, care are scadenta in luna a iunie
dar, pe care noi l-am girat la o alta societate
eu ma gandeam sa ma inscriu la masa credala, pt ca pp ca BO va fi refuzat, i ar societatea se va indrepta impotriva noastra