avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conditii pentru scutire taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conditii pentru scutire taxa de timbru

buna ziua. Aş dori să aflu o în ce condiţii poate cineva solicita scutirea de la taxa de timbru într-un recurs în care judecătorul a stabilit de plata o sumă pe care eu nu mi-o pot permite şi care sunt paşii care trebuie urmaţi
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
excelenta32, utilizator
se face o cerere de ajutor public judiciar si se ataseaza acte din care sa rezulte ca aveti venituri f. mici sau deloc, precum: adeverinta de salariu, cupon pensie, acte de identitate ale membrilor familiei si veniturile lor ( pentru ca judecatorul sa imparta suma veniturilor obtinute la nr.membrilor familiei dvs.), cateva facturi de la gaz, lumina, telefon, salubritate, rate banci, etc. pt. a arata datoriile pe care le aveti.
Veti avea succes daca veniturile pe membru de familie nu vor depasi 500 lei ( pt scutire integrala) sau 800 lei ( pentru scutire partiala) si daca nu ati mai beneficiat in cursul celor 12 luni de o alta scutire de acest gen.
va multumesc foarte mult!
S-au modificat limitele. 300 net pe membru familie -scutire
600 net pe membru familie-reducere la jumatate.
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
avvalentina, utilizator
Cererea de ajutor public judiciar se formuleaza in scris si se adreseaza instantei de recurs. Instanta se va pronunta in camera de consiliu.

In plus fata de actele indicate anterior va trebui sa depuneti si o declaratie pe propria raspundere in sensul ca nu ati mai beneficiat in ultimele 12 luni de ajutor public si o adeverinta de la administratia financiara in sensul ca nu aveti venituri impozabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de ordonanta 51/2008 ? Cezar66 Cezar66 In luna dec a anului 2008 am avut un castig de 750 lei net,iar incepand cu ian 2010 sunt in concediu fara plata pe o durata de 3 luni.In aceste conditii pot ... (vezi toată discuția)
Timbrare lemon12 lemon12 Buna ziua, as dori si eu o lamurire legata de un dosar partaj-parte de parat: la prima infatisare nu s-a pus in vedere de judecator sa achit taxa de ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar in apel AKO AKO Buna ziua, As dori sa stiu daca am fost scutita de taxa intr-un dosar, iar acel dosar a ajuns in apel ramane valabila scutirea de taxa, sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)