avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită RECURS ABUZIV AGENTIA NATIONALA PT RESTITUIREA ...
Discuție deschisă în Executare silită

RECURS ABUZIV AGENTIA NATIONALA PT RESTITUIREA PROPRIETATILOR?

PE 26 NOV 2008 AM CASTIGAT UN PROCES IMPOTRIVA AGENTIEI NATIONALE PENTRU RESTITUIREA PROPRIETATILOR. VERDICTUL MI-A FOST COMUNICAT PRIN POSTA PE 21 IANUARIE 2009. PE 12 FEBRUARIE 2009 ANRP NU FACUSE INCA RECURS. TOTUSI, AM AFLAT CA DUPA DATA MENTIONATA A FACUT RECURS. TRECUSERA MAI MULT DE 15 ZILE.
INTREB DACA JUDECATORUL DE SERVICIU ARE DREPTUL SA INREGISTREZE UN RECURS IN CONDITIILE IN CARE TERMENUL A EXPIRAT. DACA DA, LA INREGISTRAREA CERERII DE RECURS SE STABILESTE SI TERMENUL LA CARE SE VA JUDECA? EU DE LA CINE, CAND SI IN CAT TIMP TREBUIE SA AFLU IN MOD OFICIAL CAND ARE LOC SEDINTA DE JUDECATA?
O ALTA INTREBARE: EXISTA O BAZA DE DATE PE INTERNET, DE UNDE AS PUTEA AFLA ZIUA CAND ANRP A INAINTAT RECURS?
MULTUMESC PENTRU BUNAVOINTA DE A FI CITIT RANDURILE SCRISE DE MINE.
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 20:59, 8 Martie 2009
Recursul nu se judeca de instanta care a pronuntat hotararea atacata (si la care deuneti recursul). Prin urmare judecatorul care primeste cererea de recurs nu are competenta de a decide daca recursul a fost sau nu exercitat in termen.

Judecatorul primind cererea va dispune trimiterea dosarului la instanta superioara, aceasta urmand sa va citeze. Tot aceasta instanta va decide daca recursul a fost sau nu depus in termenul legal.

Daca din dosar rezulta ca acesta a fost depus tardiv va trebui sa invocati exceptia tardivitatii formularii recursului iar instanta il va anula ca atare.

Posibil insa ca recursul sa fi fost expediat prin posta si sa fi fost comunicat dupa termen. Conteaza in acest caz data de expediere de catre agentie a plicului cu recursul.

Nu puteti afla de pe internet, e recomandabil sa vedeti dosarul la arhiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de recurs nedatata leonida leonida am primit o cerere de recurs care este nedatata,am observat cand am vrut sa vad daca este depusa in termenul legal de 15 zile,ce pot face in acest sens,daca ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila definitiva si irevocabila la 19.01.20010,text recurs inregistrat la 29.01.2010 cu termen la 10 martie 2010 cristina/BZ cristina/BZ Este un paradox.La 19.01.2010 am cerut si am primit de la tribunal legalizarea sentintei cu parafa pe care scrie definitiva si irevocabila pronuntata la 16 ... (vezi toată discuția)
Cand incepe "sa curga termenul" ? arhontele arhontele O sentinta cu drept de recurs in 10 zile a \"ajuns\" la angajator \"pe data de 11 noiembrie\",data ce \"cade\" intr-o zi de vineri.Care este prima zi de la ... (vezi toată discuția)