Sunt in proces de incredintare a minorilor si nu am fost casatorita cu tatal lor. Copiii (3 ani si 5 ani) au fost in grija mea exclusiva in ultimele 7 luni, de cand l-am parasit pe tatal lor. Acesta nu a contribuit in nici un fel (nici material si nici altfel) in tot acest timp, ba le-a incasat si alocatiile. A cerut incredintarea lor in octombrie, procesul s-a derulat doar cu amanari pana in februarie cand eu am depus probe diverse : adeverinta de serviciu, act de proprietate a apartamentului,adeverinte de la gradinita in care se arata ca el nu i-a cautat acolo niciodata si nu s-a interesat de ei, etc. Dupa o saptamana, el s-a dus la gradinita brusc si i-a luat de acolo (cu scandal, imbrancind educatoarea si asa mai departe). De atunci nu mi-a mai permis nici un fel de legatura cu copiii, o singura data am vorbit cu ei la telefon.
Am vorbit cu el de mai multe ori, si mi-a spus ca el o sa demonstreze in instanta ca eu sunt prostituata si astfel o sa imi ia copiii, ca are probe si inregistrari date de o firma autorizata de detectivi particulari. Inutil sa spun ca aceste "probe" nu pot fi decat niste falsuri, daca cumva ele exista in vreun fel (ca pot fi si doar aberatii de-ale lui, incercari de intimidare). Pana acum el nu a depus nici o proba, nici macar adeverinta de salariat, instanta i-a pus in vedere sa o faca. La termenul urmator avem interogatorii si cate un martor de fiecare.
Intrebarea mea pe scurt ar fi : in ce masura el poate propune in acest proces asemenea "probe" si cum se contesta si verifica legal autenticitatea lor?
Prostituia, infractiune de obicei , se consuma dupa efecuarea unui numar de acte sexuale , in scopuri materiale.Ati avut dumneavoastra vreo asemenea conduita ?
Nu reiese din cele mentionate de dvs...
La incredintarea minorului se aprecieaza ,intr-adevar, moralitatea mamei , dar sunt si alte criterii avute in vedere : un venit stabil, o locuinta stabila , dorinta de a se implica in eductia minorului.
O afirmatie trebuie sustinuta cu argumente solide : martori , inscrisuri , eventuale inregistrari incuviintate de instanta de judecata , iar aceasta va aprecia in concret veridicitatea lor.
Daca va mai provoca vreun scandal , sa aveti martori , sau sa-l inregistrati , intrucat un comportament defectuos este in determinetul lui pt a i fi incredintat minorul.In mod firesc , trebuie sa participe financiar si afectiv in viata minorului , intrucat atributiile partintilor sunt exercitate in proportii egale pana la finalizarea divortului....
Faceti dumneavoastra dovada cu martori , inscrisuri ca ati avut o conduita corecta in privinta educarii minorului , iar incredintarea poate fi facuta dvs.
Falsitatea declaratiilor este in detrminetul lui , instanta va constata comportamentul precar al acestuia si va actiona in consecinta
Va multumesc pentru raspuns.
Am avut senzatia ca reiesea din mesajul meu ca acuzatiile lui sunt aberante. Dar o pot spune si explicit: nu sunt si nu am fost niciodata prostituata. Asta i-am spus si lui: ok, daca ai dovezi despre asa ceva, de ce nu te duci cu ele la politie, avand in vedere ca e vorba despre o infractiune? Nu mi-a raspuns coerent, mi-a spus ca el le aduce in instanta si gata.
Despre scandalul de la gradinita am adeverinta de la directoare in care povesteste faptele, am raport de la politie care a fost chemata de el prin 112 (cu motivatia ca este impiedicat de cadrele didactice sa isi ia copiii de acolo) si reda pe scurt faptele, am inca un raport de la politie ca raspuns la plangerea mea de disparitie a minorilor (pentru ca nu vroia sa imi spuna unde sunt, practic nu imi raspundea la telefon si nici la usa) in care scrie ca au cercetat sesizarea mea si este reala si ca l-au chemat la sectie si el a declarat ca minorii sunt la parintii lui acasa si ca deocamdata nu are nimeni incredintarea asa ca e in drept sa ii tina acolo. De asemenea am adeverinta ca de atunci nu i-a mai dus la gradinita, practic ii tine acasa cu parintii lui.
In plus, am aflat intre timp ca a fost condamnat (cu suspendare) acum doi ani pentru fals, uz de fals, fals privind identitatea si inselaciune si intentionez sa cer instantei ca proba si obtinerea cazierului lui. Am de asemenea o hartie de la fostul lui loc de munca unde se mentioneaza ca este in proces cu ei deoarece le datoreaza 15.000 RON. Ceea ce vreau sa spun este ca moralitatea lui este foarte discutabila si am ca dovezi inscrisuri pentru asta, deja depuse ca probe. (Mai putin cea privind cazierul, pe care inca nu am cerut-o). Mai am un raport al Protectie Copilului care s-a deplasat la mine deoarece el a depus plangere la o saptamana dupa ce l-am parasit, ca sunt copiii abuzati. Raportul imi este, fireste, foarte favorabil si instanta m-a abilitat sa il obtin (urmeaza sa il depun la termenul urmator).
Pe scurt situatia mie mi se pare destul de clara si de favorabila mie atat ca mama foarte legata de copii pe care i-am alaptat cate un an si jumatate si care au fost tot timpul in grija mea cat si ca persoana care are toate posibilitatile materiale de a-i creste (inclusiv in conditiile in care el nu ar contribui in nici un fel).
El sustine ca o sa demonstreze ca are posibilitati materiale superioare (desi nu are nici o proprietate) si ca eu sunt imorala, lucru pe care nu imi imaginez cum il poate demonstra decat cu falsuri si/sau marturii mincinoase.
Pana la pronuntarea unei hotarari puteti solicita instantei de judecata , pe calea ordonantei presidentiale a incredintarii minorilor dumneavoastra.
Din ceea ce spuneti , aveti toate sansele sa va fie incredintati minorii dumneavoastra. Probe aveti suficiente, mai trebuie doar ca instanta sa le aprecieze. Succes.
Va multumesc. Am facut deja acest lucru, dar s-a amanat, instanta a acordat un nou termen (la trei saptamani !!! ) motivat de doua lucruri: lipsa de procedura pentru ca Autoritatea Tutelara nu a raspuns la citare si termen ca sa iau act de intampinarea facuta de el la actiunea mea. In intimpinare el a sustinut inadimisibilitatea cererii deoarece el este tatal si copiii nu sunt luati fara drept si exceptie-de-nu-stiu-ce la care avea cam aceeasi motivatie, pe scurt ca nu are calitate procesuala sa incerc sa iau eu copiii de la el tatal, ca nu este o persoana straina. Aveam probele despre care am vorbit mai sus dar avocata mea nu le-a depus dat fiind ca procesul s-a amanat si nu a spus nimic altceva. Nu stiu daca asta este in regula.