avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decontare naveta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decontare naveta

M-am mutat la sat impreuna cu viitorul meu sot . Eu sunt personal didactic, iar el nedidactic. Amandoi facem naveta de la 26 de km de Timisoara. Am solicitat decontarea navetei pentru nedidactic, conform contractului colectiv de munca la nivel de ramura(bani existand in bugetul scolii de la Consiliul Judetean-invatamant special), deoarece eu sunt proprietarul masinii si el are permis de conducere. Contabila scolii a refuzat plata motivand ca eu nu am permis si el nu are masina si, chiar daca eu iau permisul, nu poate sa imi deconteze mie deoarece trebuie sa stau la o distanta de cel putin 50 km fata de oras. Care este legalitatea celor spuse de d-na contabila?
Cel mai recent răspuns: Radamante , utilizator 07:57, 15 Iunie 2013
Ce prevede ccm la nivel de ramura cu privire la decontarea navetei?
1.Nu exista limita in ceea ce priveste distanta- "studiati' Instructiunea nr. 2 din 2011;

2. Daca exista mijloace de transport in comun cu care PUTETI face naveta se deconteaza pretul abonamentului pe ruta respectiva;daca orarul mijloacelor de transport in comun nu permite naveta se deconteaza benzina; de exemplu,daca orele la scoala se termina la ora 19,iar ultimul autobuz "porneste " spre casa la ora 18 trebuie decontata 'benzina".
3. Proces....si demonstrati in fata judecatorului,pe baza fisei de pontaj, ca ati fost in fiecare zi la serviciu,ca nu aveti domiciliul in localitate. Instructiunea nr. 2 din 2011 nu cere carnet de conducere sau actele de proprietate ale masinii...puteti avea doar carnet si sa aveti o procura de la notar ca folositi masina unui vecin....sau masina si va "aduce" sotul pana la scoala....trebuie sa vi se compenseze diminuarea veniturilor salariale cauzate de naveta....in caz contra vorbim despre discriminare deoarece ,in invatmant,ar exista cadre didactie care beneficiaza de compensarea navetei si cadre didactice care nu beneficiaza de decontarea navetei ; E "vorba" de 2 persoane care:
1. sunt cadre didactice;
2. nu au domiciliul in localitatea in care au postul;
3. sufera o diminuare a veniturilor salariale din cauza navetei;
4. Instructiunea nr. 2 din 2011 se refera la TOATE cadrele didactice.

In ceea ce priveste " nedidacticul":ART. 56 din CCM
(1) Personalului din învăţământ care îşi desfăşoară activitatea în altă localitate decât localitatea de domiciliu/reşedinţă i se decontează cheltuielile de navetă la şi de la locul de muncă, de către autorităţile administraţiei publice locale, la solicitarea consiliului de administraţie al unităţii/instituţiei prevăzute în Anexa nr. 4.

dar ....Codul de dialog social spune ca:art. 138. — (1) Prin contractele/acordurile colective de muncă încheiate în sectorul bugetar nu pot fi negociate sau incluse clauze referitoare la drepturi în bani și în natură, altele decât cele prevăzute de legislația în vigoare pentru categoria respectivă de personal.

va conta doar punctul de vedere al instantei
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2013
Radamante, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare naveta cadre didactice maria-m maria-m daca un cadru didactic navetist parcurge distanta de la domiciliu la locul de munca 50 km si are cursuri sa zicem 4 zile pe saptamana x4 saptamani-16 zile ... (vezi toată discuția)
Decontare naveta misu1972 misu1972 Buna ziua, Revin cu acest subiect deoarece naveta mi-a fost decontata partial si dupa ce am trimis prin avocat o notificare C.A si directorului,acestia au ... (vezi toată discuția)
Decont naveta cadre didactice anielaka anielaka fac naveta cu masina personala la o scoala aflata la 40 km distanta de localitatea de domiciliu. Conducerea scolii nu vrea sa respecte aceasta lege in sensul ... (vezi toată discuția)