Licentele de fabricatie eliberate de Ministerul Agriculturii nu mai sunt obligatorii pentru producatori pentru ca O.G. nr. 42/1995 privind productia de produse alimentare destinate comercializarii, republicată in 2008, a fost abrogată în 16.03.2011 prin legea nr. 19/2011.
Pasii pe care trebuie sa ii urmati sunt:
1) Infiintarea firmei la Registrul Comertului
2) Inregistrarea punctului de lucru prin eliberarea Certificatului constatator cu activitatile
ce se vor desfasura in spatiul repectiv.
3) Obtinerea autorizatiilor sanitare si sanitar-veterinare (DSP si DSVSA)
4) Obtinerea autorizatiilor PSI (se intocmeste documentatia tehnica si se depune dosarul la
institutiile abilitate legal sa elibereze autorizatiile de functionare)
5) Obtinerea autorizatiei de functionare eliberata de primarie
Ordinul nr. 357/2003 despre care vorbiti, al Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, avea ca temei legal tocmai Ordonanta 42/1995 (si pe cea privind regimul juridic al contraventiilor, despre care nu are rost sa vorbim), care a fost abrogata prin Legea 19/2011.
Ordonanta fiind abrogata, nu mai exista temeiul legal pentru ordinul despre care amintiti, deci acesta nu mai este nici el in vigoare.
Posibil sa mai fiti amenintat voalat cu acele licente, pentru ca se mizeaza pe nebuloasa din acest domeniu, insa daca invocati aceste argumente, nu veti avea probleme.
HACCP-ul (ghidul de bune practici) a inlocuit acum standardele si procedurile impuse prin procedura de licentiere. Acum baza este acest HACCP.
Este exact asa cum spune mediator_comeaga. Legea 19/2011 abroga Ordonanta 42.
Afacere miere + nuci
corinad
Buna ziua,
As dori sa stiu de ce autorizatii am nevoie daca vreau sa vand, prin intermediul firmei, miere cu nuci ( nu neaparat prelucrate sau procesate, ... (vezi toată discuția)