avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Afacere miere + nuci
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Afacere miere + nuci

Buna ziua,

As dori sa stiu de ce autorizatii am nevoie daca vreau sa vand, prin intermediul firmei, miere cu nuci ( nu neaparat prelucrate sau procesate, ci la borcan, amestecate pur si simplu). Faceti va rog referire si la aspecte precum, eticheta, borcan, etc...
Mentionez ca nu sunt producator de miere, ci o pot achizitiona de la producatori autorizati. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 21:52, 6 Septembrie 2009
Care este obiectul de activitate al firmei, in principal? Daca aveti in portofoliu si dreptul de achizitii de genul celui mentionat si de vanzare, atunci nu va trebuie niciun fel de autorizatii.
Din cate stiu eu orice firma care activeaza in industria alimentara (incluzand procesare, ambalare, mixare, preparare) trebuie sa aiba licenta de fabricatie eliberata de Ministerul Agriculturii. Aceasta presupune intocmirea unei documentatii, luarea autorizatiei sanitar veterinare-implementarea sistemului HACCP. Referitor a etichetare exista legislatie specifica, din pacae nu va pot ajuta cu nr de legi ca n-am mai studiat de mult subiectul acesta.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liceenta fabricatie ady09 ady09 ce trebuie pentru a putea produce diverse produse de patiserie.Cum se obtine liceenta de fabricatie a acestor produse? (vezi toată discuția)
Dulciuri de casa - ce autorizatii sunt necesare pentru preparare si comercializare? saadeddine saadeddine ma intereseaza mult afacerea dar nu stiu de ce fel de autorizatii am nevoie -in special cele sanitare- daca pot sa o pun in practica legal??!! mai exact va ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea termenului de valabilitate produs ambalat la locul in care se vinde morty morty Buna seara, Pentru produsele alimentare prezentate nepreambalate la vânzare către consumatorul final sau către unitățile de restaurație colectivă sau ... (vezi toată discuția)