avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Redobandire cod de TVA in urma anularii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Redobandire cod de TVA in urma anularii

am fost firma platitoare de tva .nu am avut activitate o per mai lunga drept pt care datorita unei legi am ramas fara RO.Acum vreau sa reincep activitatea firmei si sa redevin platitor de tva pt ca am nevoie sa inscriu firma in ROI.Si mi s-a spus ca odata pierdut RO nu il mai pot recupera pt ca au trecut cele 180 zile in care puteam cere acest lucru dar eu nu am stiut de acest termen.
Mi s-a mai spus ca dupa 3 luni de activitate pot totusi sa obt. RO sau ca pot obt un cod special cu care ma pot inregistra la ROI dar nu voi putea face decat prestari serv si daca fac achizitii pe firma va tb sa platesc TVA-ul in Romania fara sa-l mai pot recupera.
As dori o solutie sau o lamurire in legatura cu acest subiect.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: mara_m , utilizator 11:32, 2 Iulie 2013
Daca sunteti neplatitor de TVA, va puteti inregistra in ROI si veti primi un cod fiscal RO, diferit de cel de la infiintare, pe care il veti putea folosi numai pentru operatii intracomunitare. Pentru operatii in interiorul tarii veti folosi codul fiscal obtinut la inregistrarea firmei.
Nu stiu de ce A.N.A.F. a decis sa procedeze asa cu cei care o perioada nu au avut activitate pentru ca, in fond, acestia nu au comis nicio ilegalitate care sa determine o sanctiune din partea statului, dar, practic, sunteti in imposibilitatea de a mai desfasura activitate pe aceasta firma.

Ce adaosuri sa practicati ca sa platiti 24% T.V.A. fara sa deduceti nimic? E faliment curat. Practic, asa cum am spus mai sus, aceste societati sunt scoase din circuitul economic.
multumesc pt raspuns
din pacate voi fi nevoit sa inchid firma
am inteles ca printr-un memoriu justificativ la anaf voi putea recapata ro.
e adevarat sau l-am pierdut definitiv?
pt ca firma fiind de transp international de marfa va depasi plafonul de 65000 euro
cum tb sa procedez?
decizia prin care mi s-a luat ro e art 153 alin 9 lit e
va rog frumos astept raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atingere plafon tva Cornel83 Cornel83 Buna ziua, As dori o clarificare pentru urmatoarul scenariu: PFA norma de venit (domeniul IT - caen 6202), inregistrat in scopuri de TVA doar pentru ... (vezi toată discuția)
Solutie de reactivare - platitor de tva mihai_b75 mihai_b75 Am o firma de tip SRL, infiintata in 2008 cu certificat de firma platitoare de TVA. Anul trecut, la 1 august, din lipsa de activitate, mi-a fost suspendata ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor tva inregistrat in roi adi1970 adi1970 SRL platitor de TVA lunar in 2010, cifra de afaceri pentru 2011 de 9000 Euro, inregistrat in ROI cu achizitii intracomunitare in valoare de 6000 Eur in 2011, a ... (vezi toată discuția)