avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Solutie de reactivare - platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Solutie de reactivare - platitor de TVA

Am o firma de tip SRL, infiintata in 2008 cu certificat de firma platitoare de TVA. Anul trecut, la 1 august, din lipsa de activitate, mi-a fost suspendata acest certificat, cu litera e). Dat fiind faptul ca au trecut cele 180 de zile, in care puteam sa o reactivez, si contabila mea nu a reusit sa faca nimic la Finante, ce solutii am, totusi sa redevina firma, platitoare de TVA? Mentionez ca vreau sa inscriu firma in ROI si fara sa fiu platitor de TVA, nu pot. MULTUMESC ANTICIPAT.
Nu mai puteti face nimic.Va deschideti o alta firma.
Mentionez ca vreau sa inscriu firma in ROI si fara sa fiu platitor de TVA, nu pot



Nu exista asa ceva, firma de poate inscrie in ROI si daca este neplatitoare de TVA si va primi un RO care va fi utilizat exclusiv pentru tranzactiile externe, numar ce v-a putea fi verificat in Vies. Cui-ul dvs. intern de neplatitor de TVA il utilizati numai pentru tranzactiile interne.
Parerea mea este sa consultati putin CF-
-nu cred ca intelegeti exact anularea din oficiu a codului de tva si neinregistrarea in termen de 180 zile.
-o soc.poate obtine cod de tva pt.ROI dar numai pt.achizitii si nu pt."tranzactii externe"-exista si un plafon de 10.000 euro.
Pentru ca am parte de multe informatii contradictorii, va citez din decizia privind anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA, trimisa de Finante la 31.07.2012., unde este bifat pct. " inregistrarea in scopuri de TVA, conform art 153 din Codul fiscal a fost anulata, potrivit art. 153, alin.(9) lit. e) din Codul fiscal, intrucat in deconturile de TVA aferente perioadelor fiscale din semestrul anterior, depuse la organul fiscal, nu au fost evidentiate operatiuni, realizate in cursul acestor prioade de raportare;"
Practic, eu imi doresc sa pot inregistra firma in ROI, ca sa pot presta servicii de vanzari si marketing, catre o firma din Bulgaria (platitoare de TVA). Fara achizitii, fara alte tranzactii. Aici e intrebarea mea: pot sau nu pot inregistra firma in ROI, daca nu mai sunt platitor de TVA? Daca nu pot, cum pot reveni la statutul de firma platitoare de TVA, in conditiile descrise mai sus.
VA MULTUMESC.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2013
mihai_b75, utilizator
Acum m-am intors de la Finante, unde mi-au spus clar, daca "insist", pot fi primit in ROI, fara a fi platitor de TVA, dar numai pentru extern, dar... solutia nu este cea mai buna, deoarece, eu prestez servicii catre firma din Bulgaria, emit factura catre ei fara TVA, dar OBLIGATORIU, trebuie sa platesc TVA in Romania, din sumele incasate (art. 11, pc.3). Deci, din veniturile mele platesc 24% TVA + 16% profit = 40% dintr-un foc. Plus, ca nu pot deduce nicio cheltuiala pe firma, ptr. ca eu prestez serviciile pe teritoriul Romaniei si nu sunt platitor de TVA. Deci, "m-au facut". Maine trebuie sa merg la Reg. Com. sa infiintez un PFA. Oricum, VA MULTUMESC.

Alte discuții în legătură

Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
Tva anulat felisana felisana Firmei i-a fost anulat codul de tva cu data de 01.08.2012 pentru nedepunere deconturi. Din pacate am depus 099 dupa cele 180 de zile, am facut toate ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit, intracomunitar, declaratii robilix robilix buna ziua am un pfa cu norma de venit, neplatitor de tva deoarece prestez servicii si in tarile UE am depus cererea pentru cif de tva, eu ramanand ... (vezi toată discuția)