avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Infiere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Infiere

buna seara! ma intereseaza rapunsul la urmatoarea speta:
am varsta de 40 ani si niste rude (familie - 2 batrani in varsta de 80 si 86 ani) de grad indepartat doresc sa ma infieze.
credeti ca este posibil acest lucru?
ce taxe trebuie sa suport in cazul in care se accepta infierea?
daca nu se accepta infierea ce ma sfatuiti sa fac? (cu cheltuieli minime si eficienta maxima)
Va mutumesc!
cu stima, clementin
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:10, 9 Martie 2009
De infiat se pot infia minorii.
Se pot infia si majorii dar cu conditia sa fi fost crescuti in timpul minoritatii de cei ce doresc sa-i infieze.

Banuiesc ca vor sa va lase niste bunuri. Mai bine va lasa fiecare cate un testament (daca n-au copii).
imi place chestiunea (cu cheltuieli minime si eficienta maxima) =D> daca se poate chiar fara cheltuieli, nu? :rolleyes: Daca va intereseaza mostenirea si daca nu au nici un fel de mostenitori, solutia este testamentul sau vanzarea casei / caselor, cu clauza de intretinere.
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
puteti sustine ca v-au intretinut si cnd erati copil....cine mai stie de atunci.
intr-adevar orce act ar putera fi atacat daca batranii au si alti mostenitori.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! doresc sa cumpăr un imobil împreună cu soția ... Rcata Rcata Bună ziua! Doresc sa cumpăr un imobil împreună cu soția mea care are doi copii majori necăsătoriți din prima relație. As dori sa știu cum sa ... (vezi toată discuția)
Infierea unui major todirca todirca Buna seara! As dori sa ma ajutati cum ar fi mai bine sa procedez. Doresc sa infiez un copil major mai exact 23 de ani de la o familie familia dansului e ... (vezi toată discuția)
Infiere de catre o terta persoana znicolae znicolae Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu niste informatii? Un domn, fara nici o legatura de rudenie cu mine ar dori sa ma infieze. Domnul are o fica si o ... (vezi toată discuția)