avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Infiere de catre o terta persoana
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Infiere de catre o terta persoana

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu niste informatii?
Un domn, fara nici o legatura de rudenie cu mine ar dori sa ma infieze. Domnul are o fica si o nepoata care nu se ocupa de el si care detin jumatate din casa in care locuiesc, iar cealalta o detine dansul( din ce mi-a zis, are extras de CF).
Intrebarea este daca dupa moartea domnului imi este garantata partea de casa sau pe parcurs el se poate razgandi si sa nu mai primesc nimic?
Daca sunteti major si nu v-a crescut de cand erati minor, nu va poate infia.
Chiar daca va infiaza , veti imparti mostenirea cu fiica dansului. Daca doar casa e motivul infierii, puteti gasi alte solutii pt transferul proprietatii

Chiar daca v-ar infia, nu aveti garantia fara alte acte ca veti primi/ mosteni ceva
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Sunt major.... domnul doreste pe cineva care sa aiba grija de el cat mai traieste si pentru asta ar lasa acelei persoane partea lui de casa si ce mai are...ce formalitati ar trebui incheiate...si unde...la notar....avocat....ca sa nu fiu "tepuit" dupa ce dl nu mai traieste sau chiar in timpul vietii daca se razgandeste si nu-i mai place de mine?

ms
Intr-adevar, pentru ca acea persoana sa va apoata adopta, conform prevederilor care reglementeaza adoptia persoanelor majore, ar fi trebuit ca adoptatorul sa va fi crescut pe perioada cat ati fost copil, si sa dovediti acest lucru.
Cel mai probabil nu va fi posibila adoptia, insa acea persoana va poate face un act de donatie, va poate lasa prin testament o parte din bunuri , va poate vinde. Insa nu exista garantii ca aceste acte nu vor fi atacate . Daca intocmeste un testament, ar fi bine sa fie incheiat in fata notarului si sa prezinte adeverinta medicala care sa ateste faptul ca nu este lipsit de discernamant si ca incheie actul in deplinatatea vointei sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiere clementin clementin buna seara! ma intereseaza rapunsul la urmatoarea speta: am varsta de 40 ani si niste rude (familie - 2 batrani in varsta de 80 si 86 ani) de grad indepartat ... (vezi toată discuția)
Infierea unui major todirca todirca Buna seara! As dori sa ma ajutati cum ar fi mai bine sa procedez. Doresc sa infiez un copil major mai exact 23 de ani de la o familie familia dansului e ... (vezi toată discuția)
Infiere persoana majora simona-MH simona-MH buna seara.as vrea sa aflu de la dumneavoastra un raspuns urgent la urmatoarea problema:nasa mea in varsta de 72 ani a pierdut acum un an si ultimul copil din ... (vezi toată discuția)