avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... infiere persoana majora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

infiere persoana majora

buna seara.as vrea sa aflu de la dumneavoastra un raspuns urgent la urmatoarea problema:nasa mea in varsta de 72 ani a pierdut acum un an si ultimul copil din 4,adica toti copiii sai au decedat,din motive de boala,ca urmare a ramas singura si doreste sa ma infieze pe mine.As dori sa aflu daca este posibil,daca da unde sa ne adresam si ce pasi trebuie sa urmam.Mentionez ca sunt nepoata ei,adica dansa este sora bunicii mele materne.Eu lucrez in domeniul sanatatii.Dansa este pensionara cu o pensie destul de micaAstept un raspuns si va multumesc.
Art. 455 din noul cod civil prevede ca pot fi adoptati minorii, iar majorii doar daca au fost crescuti in timpul minoritatii de catre adoptator, insa banuiesc ca nu e cazul.
va multumesc si as dori sa-mi explicati cum as putea altfel sa rezolv problema ,sa fie legal bineinteles.Am vrut sa facem contract de intretinere cu uzufruct dar suma necesara depaseste cu foarte mult posibilitatile noastre financiare.Acesta este motivul pentru care nasa a vrut sa ma infieze,ca sa fie sigura ca are pe cineva care sa ii usureze putin durerea sufleteasca si sa-i ofere sprijin la batranete.
Infierea nu e o solutie pt ca dvs sa ramaneti cu o casa ca-i acordati intretinere batranei si iese din discutie daca nu v-a crescut dansa.
Va poate lasa un testament sau sa va doneze, sau sa incheiati un contract de intretinere.
Cat v-a cerut notarul pt un astfel de contract ?
buna ziua.multumesc pentru mesaj.situatia noastra e de fapt putin mai delicata,caci eu normal oricum am grija de nasa,fara sa am pretentii la casa sau orice alt beneficiu.Alegerea pentru a dobandi eu casa sa ii apartine,deoarece a construit aceasta casa cu foarte mari sacrificii nu doreste ca dupa moartea sa sa fie vanduta,iar alti nepoti care nu-si amintesc acum de dansa sa se bata pentru mostenire
Eu am apartament in oras dar si casa parinteasca a sotului,deci nu doresc in mod expres aceasta casa.
Locuiesc la 2 strazi distanta de nasa,este sora bunicii mele si oricum indiferent de cine va dobandi casa eu voi fi alaturi de dansa.initial am fost la notar pentru a incheia un contract de intretinere cu uzufruct,asta dupa ce se va efectua succesiunea dupa ultimul copil decedat acum un an;costul la care se ridica efectuarea tuturor demersurilor necesare ajunge la aproximativ 8000 si aceasta suma am inteles ca este calculata in procent de doar 80%.Sunt bani destul de multi si pe care nu ii am.Acesta a fost si motivul pentru care nasa a vrut sa caute alta cale de a-mi reveni casa sa.

Stimata doamna contractul de intretinere cu uzufruct se poate incheia la notar si numai ,,faptic ,, in ideea in care dumneavoastra de fapt nu o sa-i dati bani nasei dar dansa va spune ca a primit. Se practica acest lucru chiar daca nu este legal.. Oricum daca nu doriti casa ....Cred ca o donatie ar fi mai ok

Alte discuții în legătură

Infiere de catre o terta persoana znicolae znicolae Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu niste informatii? Un domn, fara nici o legatura de rudenie cu mine ar dori sa ma infieze. Domnul are o fica si o ... (vezi toată discuția)
Părinții mi-au propus să treacă imobilul lor pe numele meu, pentru a evita ca tatăl vitreg să fie moștenit de o fiică naturală, nerecunoscută de el. ce acte trebuie să facem? jhonny60 jhonny60 Părinții mi-au propus să treacă casa pe numele meu.Mama s-a recăsătorit când aveam 8 ani și fiind singur la părinți în familia mea,am decis sa facem ... (vezi toată discuția)
Testament karmy karmy buna ziua! Am o problema si ma intreb daca imi puteti da un raspuns, va rog! Am fost crescuta de bunici pt ca mama s-a recasatorit s-a mutat si a mai facut ... (vezi toată discuția)