ieri am fost oprit de politie pt ca am sav o fapta pt care mi-au promis dosar penal...in fine...
sunt in dilema deoarece politistul mi-a trecut datele pe o hartie si m-a pus sa semnez doua procese verbale in alb- adica am semnat original si copia lui fara sa fie completate, urmand a fi trecute datele mele.
mi s-a inmanat numai dovada de circulatie, fara procesul verbal...evident pt ca nu era completat.
ce sa fac acum? cum sa procedez ca vreau sa-l contest???
Fiind vorba despre o fapta de natura penala nu se incheie proces verbal de constatatre si sanctionare a contraventiilor si in consecinta nu aveti ce contesta. se va deschide un dosar penal, urmand ca in baza probelor administrate in cauza sa se ia o decizie...fie neinceperea urmaririi penale, fie dosarul ajunge in instanta unde se va judeca cazul dumneavoastra.
Totusi, nu inteleg de ce semnati acte in alb....agentul poate scrie ce vrea acolo.
In schimb codul rutier prevede:
Art.85
(1) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui
autovehicul sau tramvai, neinmatriculat sau neinregistrat, se
pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui
autovehicul sau tramvai cu numar fals de inmatriculare sau de
inregistrare se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
Si cand inpricinatul semneaza in alb (confirma) un document care poate fi completat oricum....:-/
E usor de speculat ca un numar expirat devine fals daca este afisat in continuare iar un autovehicul cu numarul expirat devine neinregistrat :hm: