buna ziua,am avut un proces la oradea ,decizia finala sa dat pe 17.04.2013,iar hotararea judecatoreasca nu a venit nici acuma,puteti sa imi spuneti si mie care este durata legala pana imi vine aceasta hotarare judecatoreasca,multumesc foarte mult,o zi buna.
[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
din experienta proprie: nu exista un termen legal pentru redactarea si comunicarea hotararii.
Puteti face o cerere pentru grabirea redactarii (asa cred ca ii spune).
Se comunică părţilor numai hotărârile judecătoreşti care pot fi atacate cu apel sau cu recurs.
Potrivit art. 264, alin. (1) Cod procedură civilă, termenul de redactare a unei hotărâri este de 30 de zile de la pronunţare. Datorită numărului foarte mare de dosare pe care trebuie să le soluţioneze judecătorii, acesta nu are cum să fie respectat. După expirarea termenului puteţi formula cerere de urgentare a redactării hotărârii judecătoreşti.
multumesc pentru raspuns,mai am o rugaminte catre cine trebuie sa fac cererea de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ,va multumesc mult,o zi buna.