avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este termenul de comunicare a unei hotãrâri ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este termenul de comunicare a unei hotãrâri judecãtoreºti?

buna ziua,am avut un proces la oradea ,decizia finala sa dat pe 17.04.2013,iar hotararea judecatoreasca nu a venit nici acuma,puteti sa imi spuneti si mie care este durata legala pana imi vine aceasta hotarare judecatoreasca,multumesc foarte mult,o zi buna.


[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
din experienta proprie: nu exista un termen legal pentru redactarea si comunicarea hotararii.
Puteti face o cerere pentru grabirea redactarii (asa cred ca ii spune).
Se comunică părţilor numai hotărârile judecătoreşti care pot fi atacate cu apel sau cu recurs.

Potrivit art. 264, alin. (1) Cod procedură civilă, termenul de redactare a unei hotărâri este de 30 de zile de la pronunţare. Datorită numărului foarte mare de dosare pe care trebuie să le soluţioneze judecătorii, acesta nu are cum să fie respectat. După expirarea termenului puteţi formula cerere de urgentare a redactării hotărârii judecătoreşti.
multumesc pentru raspuns,mai am o rugaminte catre cine trebuie sa fac cererea de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ,va multumesc mult,o zi buna.
Cererea se adreseaza presedintelui instantei respective.
Aveti detalii aici cu privire la formularea cererii:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)
In cat timp ar trebui sa vina sentinta judecatoreasca? DjStereo DjStereo Buna ziua am castiga un proces pentru o proprietate intelectuala pe data de 9 Iunie 2011 la judecatoria Bucuresti, procesul nu sa terminat definitiv si ... (vezi toată discuția)