avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean UE si detasare in alta tara UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean UE si detasare in alta tara UE

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: o societate doreste angajare unui strain, cetatean UE. Conform OUG 102/2005, acesta in termen de 3 luni de la data sosirii in Romania trebuie sa se prezinte la Oficiul Roman pentru Imigrari in vederea inregistrarii si obtinerii unui certificat de inregistrare.
Pana aici este destul de clar... dar va rog sa imi spuneti ce se intampla in situatia in care acesta va fi trimis sa lucreze intr-o alta tara, tot membra UE, la o societate din grup. Cum trebuie procedat in acest caz? Este nevoie de detasare, in acest caz drepturile salariale fiind platite de catre firma la care este detasat... insa nu se doreste acest lucru, ci ca angajatul sa fie platit din Romania.
Se poate proceda la delegatie, care sa se prelungeasca periodic?
Cel mai recent răspuns: mlc1 , utilizator 13:49, 22 Octombrie 2013
Daca societatea la care va fi detasat, nu este aceeasi societate care l-a angajat, poate fi trimis pe baza de contract de prestari servicii intre cele 2 societati si in acest fel veti plati impozitele pe salariu in Romania (angajatul italian ramane angajatul societatii din Romania si va lucra la cealalta societate prin detasare)
Detasarea este una , iar delegarea este altceva.

1. Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.

2. Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia

3. In speta, acel salariat poate fi detasat intr-un stat membru UE , chiar daca este cetatean UE.
Dar care este primul pas.. incheierea contractului de munca si apoi solicitarea de catre salariatul strain a certificatului de inregistrare de la Oficiul pentru Imigrari.. sau invers?
Primul pas este incheierea c.i.m. si apoi mers pentru obtinerea NIF-ului.
Avand in vedere ca primul pas este incheierea cim, cum se va proceda in Revisal unde trebuie completat CNP-ul viitorului salariat, in cazul de fata neexistand nici un cnp?

Alte discuții în legătură

Angajat cetatean german ioanatodi ioanatodi Buna ziua , Trebuie sa angajez o persoana cu cetatenie germana care va reprezenta societatea in Germania (are domiciliu in Germania, ii fac CIM cu ... (vezi toată discuția)
Angajat strain pe teritoriul romaniei BiancaOrban BiancaOrban Buna, Va rog sa-mi spune-ti care sunt conditiile pt. a putea angaja cu CIM, un cetatean olandez in Romania (la o firma de IT)? Care e pprocedura mai exact? (vezi toată discuția)
Angajare cetatean olandez mariai mariai Pot angaja cu contract de munca un cetatean olandez care are rezidenta in Romania? (vezi toată discuția)