avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean UE si detasare in alta tara UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean UE si detasare in alta tara UE

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: o societate doreste angajare unui strain, cetatean UE. Conform OUG 102/2005, acesta in termen de 3 luni de la data sosirii in Romania trebuie sa se prezinte la Oficiul Roman pentru Imigrari in vederea inregistrarii si obtinerii unui certificat de inregistrare.
Pana aici este destul de clar... dar va rog sa imi spuneti ce se intampla in situatia in care acesta va fi trimis sa lucreze intr-o alta tara, tot membra UE, la o societate din grup. Cum trebuie procedat in acest caz? Este nevoie de detasare, in acest caz drepturile salariale fiind platite de catre firma la care este detasat... insa nu se doreste acest lucru, ci ca angajatul sa fie platit din Romania.
Se poate proceda la delegatie, care sa se prelungeasca periodic?
Cel mai recent răspuns: mlc1 , utilizator 13:49, 22 Octombrie 2013
Pentru adresa din Romania care va fi trecuta in cererea pentru eliberarea certificatulu de inregistrare, trebuie prezentat si un contract de inchiriere?
Sau se poate incheia si un contract de comodat?
Se poate incheia si un contract de comodat.
Buna ziua!
am si eu o intrebare ref persoane straine.
Cum inregistrez aceste pers in D112? mentionez ca este detasat cu salarii primite din SUA.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cetatean german ioanatodi ioanatodi Buna ziua , Trebuie sa angajez o persoana cu cetatenie germana care va reprezenta societatea in Germania (are domiciliu in Germania, ii fac CIM cu ... (vezi toată discuția)
Angajat strain pe teritoriul romaniei BiancaOrban BiancaOrban Buna, Va rog sa-mi spune-ti care sunt conditiile pt. a putea angaja cu CIM, un cetatean olandez in Romania (la o firma de IT)? Care e pprocedura mai exact? (vezi toată discuția)
Angajare cetatean olandez mariai mariai Pot angaja cu contract de munca un cetatean olandez care are rezidenta in Romania? (vezi toată discuția)