avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat strain pe teritoriul Romaniei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat strain pe teritoriul Romaniei

Buna,

Va rog sa-mi spune-ti care sunt conditiile pt. a putea angaja cu CIM, un cetatean olandez in Romania (la o firma de IT)? Care e pprocedura mai exact?
Cel mai recent răspuns: BiancaOrban , utilizator 20:16, 29 Iunie 2016
Cetateanul olandez se angajeaza in aceleasi conditii ca si un cetatean roman.
Angajatorul trebuie sa faca inregistrarea rezidentei cetateanului expat la fomatiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrari?
După semnarea contractului individual de muncă , cetăţeanul UE trebuie să se înregistreze şi să obţină certificatul de înregistrare de la Oficiul Român pentru Imigrări. Odată cu emiterea acestui certificat, cetăţeanului UE i se va aloca un CNP/NIF, absolut necesar pentru declararea salariatului în declaraţia unică 112.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cetatean german ioanatodi ioanatodi Buna ziua , Trebuie sa angajez o persoana cu cetatenie germana care va reprezenta societatea in Germania (are domiciliu in Germania, ii fac CIM cu ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ue si detasare in alta tara ue miruna82 miruna82 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: o societate doreste angajare unui strain, cetatean UE. Conform OUG 102/2005, acesta in termen de 3 luni de ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean strain office.carmen office.carmen In ce conditii poate o firma sa angajeze un cetatean care are domiciliul in Ungaria? Nu are CNP si actul de identitate este eliberat de autoritatile ... (vezi toată discuția)