avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean strain

In ce conditii poate o firma sa angajeze un cetatean care are domiciliul in Ungaria? Nu are CNP si actul de identitate este eliberat de autoritatile maghiare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:14, 5 Martie 2014
Este cetatean maghiar?
Persoanele care au cetatenia unui alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spatiului Economic European ori cetatenia Confederatiei Elvetiene pot fi incadrate in munca pe teritoriul Romaniei in baza unui contract individual de munca in aceleasi conditii in care pot fi angajati si cetatenii romani.

Actele necesare la angajare sunt: actul national de identitate sau pasaportul, actele de studii recunoscute in Romania, curriculum vitae, avize, autorizatii, atestari necesare pentru exercitarea meseriei sau profesiei (daca este cazul), acte care sa ateste vechimea in munca, alte inscrisuri solicitate de angajator.

Daca este cetatean non - UE, iatunci va trebui sa se obtina autorizatia de munca de la Inspectoratul General pentru Imigrari.
Chiar daca e cetatean care apartine UE, din cate cunosc, are nevoie sa i se elibereze NIF (in loc de CNP), ca sa putem genera declaratia 112. Deci teoretic, angajarea se poate face doar in baza actului de identitate/pasaportului, dar pratic, are nevoie si de acest NIF - numar de identificare fiscala.
NIFse poate obtine dupa incheierea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean ue laura63 laura63 Cum putem angaja un cetatean UE. Este nevoie de certificat de inregistrare? Ce alte documente trebuie pentru angajare. Sunt recunoscute in Romania diplomele ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru angajarea unui cetatean spaniol in romania adamiulia adamiulia Buna ziua, Doresc sa angajez o persoana de cetatenie spaniola.Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare pentru acest lucru! Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Referitor la revisal Dinush Dinush Daca un salariat este cetatean maghiar, dar i-am facut CNP Romanesc, prin urmare are domiciliul in Romania, in Revisal la date personale ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)