avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean UE si detasare in alta tara UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean UE si detasare in alta tara UE

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: o societate doreste angajare unui strain, cetatean UE. Conform OUG 102/2005, acesta in termen de 3 luni de la data sosirii in Romania trebuie sa se prezinte la Oficiul Roman pentru Imigrari in vederea inregistrarii si obtinerii unui certificat de inregistrare.
Pana aici este destul de clar... dar va rog sa imi spuneti ce se intampla in situatia in care acesta va fi trimis sa lucreze intr-o alta tara, tot membra UE, la o societate din grup. Cum trebuie procedat in acest caz? Este nevoie de detasare, in acest caz drepturile salariale fiind platite de catre firma la care este detasat... insa nu se doreste acest lucru, ci ca angajatul sa fie platit din Romania.
Se poate proceda la delegatie, care sa se prelungeasca periodic?
Cel mai recent răspuns: mlc1 , utilizator 13:49, 22 Octombrie 2013
Nu este nevoie de CNP pentru a inregistra un c.i.m. pentru o persoana dintr-un stat UE.

D112 necesita obligativitatea CNP-ului.
Si atunci pentru D112, in loc de CNP, se va completa acest NIF?
NIF-ul se obtine de la administratia financiara, prin formularul 030?

Sau se completeaza cu acel CNP obtinut in baza certificatul de inregistrare obtinut de la Oficiul pentru Imigrari, adica acel CNP care incepe cu cifra 7.

Imi este un pic neclar.. se merge si la Oficiul pt Imigrari pentru certificatul de inregistrare..dar si la administratia financiara?
După semnarea contractului individual de muncă cetăţeanul UE trebuie să se înregistreze şi să obţină certificatul de înregistrare de la Oficiul Român pentru Imigrări. Odată cu emiterea acestui certificat, cetăţeanului UE i se va aloca un CNP, absolut necesar pentru declararea salariatului în declaraţia unică 112.
Deci este vorba de obtinere certificat de inregistrare de la Oficiul Roman pentru Imigrari, si deci implicit obtinerea CNP-ului.
Si la administratia financiara nu se merge deloc in acest caz? Formularul "030 declaratie de inregistrare pentru persoane fizice straine" se depune in ce situatie?
miruna82 a scris:

..... Formularul "030 declaratie de inregistrare pentru persoane fizice straine" se depune in ce situatie?


Se completează de persoanele fizice străine, altele decât cele care desfăşoară în mod independent activităţi economice autorizate, sau exercită profesii libere
Detalii gasiti aici
[ link extern ] !!/

Alte discuții în legătură

Angajat cetatean german ioanatodi ioanatodi Buna ziua , Trebuie sa angajez o persoana cu cetatenie germana care va reprezenta societatea in Germania (are domiciliu in Germania, ii fac CIM cu ... (vezi toată discuția)
Angajat strain pe teritoriul romaniei BiancaOrban BiancaOrban Buna, Va rog sa-mi spune-ti care sunt conditiile pt. a putea angaja cu CIM, un cetatean olandez in Romania (la o firma de IT)? Care e pprocedura mai exact? (vezi toată discuția)
Angajare cetatean olandez mariai mariai Pot angaja cu contract de munca un cetatean olandez care are rezidenta in Romania? (vezi toată discuția)