avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz sau nu ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz sau nu ?

Buna ziua . In urma cu aproximativ 3 luni am cumparat anumite bunuri de la o persoana fara a incheia vreun act cu respectivul ( 2 saltele pat , un laptop , linoleu , un monitor calculator ) pe ele am dat o anumita suma de bani + un telefon iphone 4s . Tin sa precizez ca pe respectivul il cunosc de circa 3 ani . Acum 3 saptamani ma roaga daca poate sa stea la mine o saptamana pana reuseste sa isi gaseasca o chirie pentru ca nu este din oras si a reusit sa intre ca autopsier la medicina legala arad si daca il suna trebuie sa mearga la orice ora , acesta fiind al doilea servici al lui . am fost deacord sa il las sa doarma la mine o saptamana dar in prima seara cand a ramas la mine a venit beat in jurul orei 24 si a dat drumul la muzica trezindu-ma si pe mine sa beau cu el . nu am avut cu cine discuta atunci dar a doua zi i-am spus ca imi pare rau dar la mine nu mai poate sta ca eu am un servici vreau sa dorm noaptea . La o saptamana dupa aceasta discutie m-a sunat ca mai trebuie sa-i dau suma de 750 ron pe ce mi-a vandut si nsa ii dau geanta cu haine care le are la mine . i-am spus ca geanta i-o dau nu este problema dar bani nu ii dau pentru ca nu asa ne-am inteles . a tot insistat sa ii dau bani si nu i-am mai raspuns la telefon . Acum o saptamana m-a cautat acasa cu ceva prieteni de ai lui sa ii dau bani si geanta cu haine . Eu fiind la servici si auzind acestea de la vecini am mers la politie sa-i fac reclamatie . Ofiterul de servici m-a pus in legatura cu Agentul care raspunde de zona in care locuiesc si povestindu-i cele intamplate m-a intrebat daca am numarul lui de telefon sa vorbeasca cu el . i-am dat numarul lui de telefon si numarul meu iar dupa circa 6 ore m-a sunat spunandu-mi ca a vorbit cu el si i-a spus ca are la mine o geanta cu haine si ca mi-a dat bani imprumut dar nu mai vreau sa-i dau inapoi si respectivii cu care a venit sunt colegi de ai lui de la care am luat bani imprumut . Agentul i-a spus ca ma poate da in judecata pentru bani daca nu are un contract de imprumut cu mine . ieri in jurul orelor 20:00 m-a cautat pe acasa cu inca 2 persoane , eu nefiind acasa a batut pe la vecini cerand numarul de telefon a proprietarei sau a presedintei de bloc . a aflat numarul presedintei de telefon si a sunat-o pentru a-i da numarul proprietarei . azi am fost sunat de catre presedinta blocului spunandu-mi cele intamplate si rugandu-ma sa fac ceva in acest sens sa nu mai fie deranjata . am luat legatura cu Agentul din zona si am cerut sa fac o reclamatie in acest sens . mi s-a spus ca nu pot face reclamatie decat daca sunt amenintat cu bataia , moartea etc . Ce pot face in acest sens pentru ca eu consider ca este un abuz din partea Agentului sa nu vrea sa imi accepte o plangere in acest sens .
In situatia aceasta agentul de politie greseste. El nu are dreptul de a refuza / respinge reclamatia dvs.
Sfatul meu este sa faceti o reclamatie/declaratie catre postul de politie,si cereti sa va dea un nr.de inregistrare. Daca nu vrea sa primeasca cererea,mergeti mai departe la superiorii acestui agent de politie,si tot asa depuneti o plangere in care mentionati ca agentul de politie unde ati vrut sa depuneti plangerea,nu v-a primit cererea si nu v-a dat un nr.de inregistrare.
adevarul e ca nu puteti face o reclamatie ca suna pe o alta persoana nici ca va cauta.

eu nu imi permit sa am numele patat lucrez la o firma foarte mare in domeniul gazelor si merg la foarte multi oameni in casa zilnic
daca vreti sa va mint, va mint - dar adevarul e ca din ce spuneti nu este vorba de o infractiune sau macar o contraventie.
Velicu-Daniel a scris:

vreau sa fac o reclamatie pentru ca sunt deranjat si eu si presedinta blocului si vecinii ?

@Vladfesan

Colegul nostru Velicu Daniel,vrea sa faca o reclamatie la politie ca este deranjat. Nu conteaza daca e deranjat personal sau prin alte persoane asa cum este deranjat prin vecini.
In opinia mea,daca nu depune o plangere in scris,si sa ceara de la politie un nr de inregistrare,cu timpul daca lucrurile se agraveaza mai rau,agentul de politie nu va recunoaste doar ca a sesizat politia verbal. Trebuie sesizare in scris,iar Daniel Velicu sa povesteasca tot ce stie si ce il deranjeaza.

Alte discuții în legătură

Tulburare liniste publica sandu_valentin sandu_valentin Am o mare problema,la care nu stiu cum sa-i gasesc o rezolvare : stau la bloc intr-un apartament situat la parter. De ceva vreme intamplin probleme cu un grup ... (vezi toată discuția)
Loc parcare bragadiru kingpig kingpig Buna seara, Recent si plin de entuziasm, m-am mutat in Bragadiru, intr-un coltisor de strada cochet si linistit. Doua luni de zile n-am avut nici o ... (vezi toată discuția)
Politisti romani care sfideaza problemele cetatenilor viorel38 viorel38 Am avut o experianta absolut neplacuta cu Politia Romana, si am ramas cu un gust amar … Un individ din blocul vecin, tinea probabil ceva chef si avea ... (vezi toată discuția)