avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna / concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna / concediu medical

Buna ziua,

As dori sa stiu daca dupa 90 de zile de CM (sarcina), angajatorul este obligat sa imi acorde la solicitarea mea, cele 15 zile de CO aferente anului 2013 ?? (am avut 21 zile de CO, am luat ); in prezent sunt in CM si vreau sa stiu daca la expirarea zilelor de CM pot merge linistita cu cererea pt CO.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:09, 14 Iunie 2013
Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari care se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator conform Codului Muncii . La sfarsitul anului 2012 angajatorul a facut aceasta programare ?

Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
IGHI, utilizator
La terminarea concediului medical puteti beneficia de CO.
Angajatorul este obligat sa le acorde salariatilor concediul de odihna la care acestia au dreptul in anul respectiv, in natura.
Angajatorul este obligat sa programeze pentru anul urmator efectuarea concediului de odihna pentru toti salariatii pana la sfarsitul anului calendaristic. Indiferent daca programarea este colectiva (se stabilesc perioade de concediu de odihna de minim 3 luni pe categorii de personal sau locuri de munca) sau individuala (se stabilesc, pentru fiecare salariat in parte, fie data efectiva a efectuarii concediului, fie o perioada de maxim 3 luni in care salariatul respectiv are dreptul de a efectua concediul), pentru intocmirea acestei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani pe concediul de odihna neefectuat dragos_te28 dragos_te28 cum iti poti recupera banii pe concediul de odihna de anul trecut? (vezi toată discuția)
Durata concediu de odihna anual miha2766 miha2766 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de acordarea concediului de odihna. Un angajat are dreptul la 23 zile de CO anual conform ... (vezi toată discuția)